Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα σeξουαλικής κακοποίησης

Δύο παλαίμαχοι Ολλανδοί ποδοσφαιριστές αποκαλύπτουν ότι είχαν πέσει θύματα σeξουαλικής κακοποίησης σε παιδική ηλικία από τους προπονητές τους, σε θέμα που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «De Volkskrant».

Ο ένας εξ αυτών είναι ο Ρέναλντ Μαγιόορ, ο οποίος αγωνίστηκε στη Φίτεσε και αποκάλυψε ότι κακοποιήθηκε σeξουαλικά το 1996, σε ηλικία 12 ετών, από προπονητή των ακαδημιών του συλλόγου, ο οποίος απεβίωσε το 2011 και δεν κατονομάζεται. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Μαγιόορ, η υπόθεση «κουκουλώθηκε», με τον προπονητή να τιμωρείται απλώς για κάποιες εβδομάδες από τη διοίκηση της ομάδας.

Το άλλο θύμα, το οποίο επέλεξε να κρατήσει την ανωνυμία του, αγωνίστηκε στην Αϊντχόφεν και καταγγέλλει ότι υπέστη σeξουαλική κακοποίηση σε ηλικία μόλις οκτώ ετών, κατά τη δεκαετία του 1960. Ο εν λόγω πρώην ποδοσφαιριστής εγκατέλειψε την Ολλανδία τη δεκαετία του 1970.

Ο γενικός διευθυντής της Φίτεσε, Γιόοστ ντε Βιτ, εξέδωσε ανακοίνωση, όπου αναφέρεται ότι ο σύλλογος του Άρνεμ «… αισθάνεται υπεύθυνος για τον Ρέναλντ και λυπάται ειλικρινά γι” αυτό που του συνέβη».

Αντίδραση υπήρξε και από πλευράς Αϊντχόφεν, με τον γενικό διευθυντή του συλλόγου, Τόον Χέρμπραντς, να δηλώνει σοκαρισμένος και να τονίζει ότι «… δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την ύπαρξη και άλλων περιπτώσεων (σ.σ. σeξουαλικής κακοποίησης). Ζητάμε και από τυχόν άλλα θύματα να καταθέσουν τις μαρτυρίες τους».

Μετά τις περσινές αποκαλύψεις πολυάριθμων περιπτώσεων σeξουαλικής κακοποίησης μικρών ποδοσφαιριστών στη Μεγάλη Βρετανία, οι ολλανδικές αρχές συνέστησαν ειδική επιτροπή για να διερευνήσει αν υπάρχουν στη χώρα ανάλογες περιπτώσεις.

Πηγή: filathlos.gr

seleo.gr-Diethni

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: