Παιδιά στην Σιβηρία πηγαίνουν στο σχολείο στους -50 βαθμούς

Οι θερμοκρασία έπεσε στους -50 βαθμούς Κελσίου στο χωριό Οϊμιάκον στην Γιακούτια της Ρωσίας την Πέμπτη, αλλά τα παιδιά εξακολουθούσαν να πηγαίνουν στο σχολείο, καθώς ήταν δύο βαθμοί πάνω από το όριο που θα ακυρωνόταν η διδασκαλία λόγω καιρού.

«Οι τάξεις ακυρώνονται  σε θερμοκρασίες -52 βαθμούς Κελσίου για τους μαθητές από την πρώτη έως την πέμπτη τάξη», δήλωσε η διοίκηση του χωριού Οϊμιάκον στο δικτυακό τόπο News.Ykt.Ru. «Το πρωί ήταν -50 βαθμούς Κελσίου. Όλα τα παιδιά είναι στο σχολείο. »

Βρίσκεται στην περιοχή του περικυκλίου της Δημοκρατίας της Γιακούτια της Ρωσίας, γνωστή και ως Σαχά, το Οϊμιάκον θεωρείται ο Βόρειος Πόλος του Ψύχους. Το παγκόσμιο ρεκόρ είναι -71 βαθμούς Κελσίου και μετρήθηκε στο χωριό το 1926, τοποθετώντας το στο βιβλίο Γκίνες ως τον πιο κρύο κατοικημένο οικισμό στον κόσμο.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι μαθητές από ένα άλλο χωριό της Γιακούτια, το Τσοκουρντάχ, εντυπωσίασαν τους χρήστες του διαδικτύου μετά από ένα βίντεο στο οποίο έδειχναν την επιστροφή τους από το μάθημα μέσα σε ακραίες χιονοθύελλες.

Ο άνεμος έφθασε ταχύτητες 30 μέτρα ανά δευτερόλεπτο την ημέρα που τραβήχτηκε το βίντεο και αποφασίστηκε να σταματήσει η τάξη νωρίτερα, ανέφερε η Σβετλάνα Κόντσεβα, αντιπρόεδρος του σχολείου, στην εφημερίδα Komsomolskaya Pravda.

Οι βαριές χιονοθύελλες «είναι συνηθισμένες εδώ την συγκεκριμένη εποχή του χρόνου», δήλωσε η Κόντσεβα, προσθέτοντας ότι όλα τα παιδιά συνοδεύονταν από τους γονείς τους και έφταναν στο σχολείο με ασφάλεια.

Και ούτε οι ηλικιωμένοι της Σιβηρίας δεν φοβούνται το κρύο. Τον Νοέμβριο, η YakutiaMedia αναφέρθηκε στους συνταξιούχους στο χωριό Τσουράπτσα, το οποίο κατακλύστηκε με πάγους στην ακραία θερμοκρασία των -45 βαθμών Κελσίου.

Viral news

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: