Παιδί με νόσο Kawasaki στο Ιπποκράτειο – Ποια τα συμπτώματα και τι εκτιμούν οι ειδικοί

Περιστατικό παιδιού με τη νόσο Kawasaki καταγράφηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή παιδιατρικής Ε. Ροηλίδη το περιστατικό είναι τυπικό Kawasaki και η νόσος εντοπιζόταν στην παιδιατρική και παλιά και θα εντοπίζεται και στο μέλλον.

Είναι μία σπάνια νόσος, όπως εξήγησε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, εξηγώντας πως δεν είναι μεταδοτική και δεν χρειάζεται να υπάρχει πανικός. 

Αυτό που συνέβη είναι πως σε κάποια μέρη του κόσμου όπου υπήρχε και υπάρχει μεγάλη εξάπλωση της covid-19 παρουσιάστηκαν κρούσματα παιδιών που μοιάζουν με τη νόσο Kawasaki ή με άλλα υπερφλεγμονώδη νοσήματα και τα οποία ήταν και θετικά στον κορονοϊό. Έτσι γίνεται συζήτηση κατά πόσο σχετίζονται αυτά τα κρούσματα με τον κορονοϊό ή όχι, όπως εξήγησε.

Ο κ, Ροηλίδης επισήμανε πως υπάρχει σαφέστατη χρονική συσχέτιση αλλά δεν ξέρουμε να υπάρχει και αιτιολογική.

Τα συμπτώματα της νόσου είναι πυρετός πάνω από 5-6 μέρες, κόκκινα μάτια, σκασμένα χείλη και γλώσσα, ενώ τα παιδιά μπορεί να έχουν εξάνθημα ή λεμφαδενίτιδα.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη εξέταση οπότε η διάγνωση γίνεται κλινικά, άλλοτε μπορεί τα συμπτώματα να υπάρχουν όλα κι άλλοτε μόνο μερικά, πρόσθεσε.

Το πρόβλημα της νόσου είναι πως κάποια παιδιά, αν δεν λάβουν αγωγή, μπορεί να εμφανίσουν πρόβλημα στην καρδιά. Ωστόσο η κατάλληλη αγωγή προλαμβάνει αυτή την επιπλοκή. 

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: