Πάιατ: Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί πρέπει να επιστρέψουν στις οικογένειες τους

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στο Vice, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, αναφερόμενος στην στάση και τις προκλήσεις της Άγκυρας, δήλωσε πως «οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ασχολούνται με το θέμα. Πιστεύουμε ότι οι δύο στρατιωτικοί πρέπει να επιστρέψουν στις οικογένειές τους».

«Διατηρούμε έναν υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης στους Έλληνες ηγέτες που χειρίζονται αυτά τα θέματα. Νομίζω ότι τόσο η Ελλάδα όσο και οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν αναταράξεις τους επόμενους δυο μήνες, ενόψει της επανεκλογής Ερντογάν. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει εμπιστοσύνη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πάιατ.

Μάλιστα, ερωτηθείς για το εάν θεωρεί ότι η στάση της Τουρκίας εντάσσεται στις προεκλογικές κορώνες, απάντησε πως «σε μεγάλο βαθμό πιστεύω ότι αποτελούν πολιτική ατζέντα, ωστόσο δεν θέλω να τα αγνοήσω».

Όσον αφορά στις εξελίξεις στο Σκοπιανό, ο Αμερικανός πρέσβης εξέφρασε την ελπίδα «να έχουμε σύντομα μια λύση» και να υπάρξει άμεσα συμφωνία ανάμεσα στους πρωθυπουργούς των δύο κρατών. «Θα ήταν καλό να έχουμε πρόοδο και για την Ελλάδα και για τα Σκόπια. Θα συνεχίσουμε να είμαστε υπέρ της διαδικασίας, υποστηρίζουμε τον Μάθιου Νίμιτς και το παρακολουθούμε όχι ως διαμεσολαβητές, αλλά ως υποστηρικτές της προόδου», υπογράμμισε.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: