Παγκόσμιος πρωταθλητής στο WRC ο Οζιέ- Στην 11η θέση στο ράλι Αυστραλίας ο Σερδερίδης

Στο ράλι Αυστραλίας ,στην 13η και τελευταία δοκιμασία του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος WRC, νικητής αναδείχθηκε ο Βέλγος, Τιερί Νεβίλ (Hyundai) . Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι το κέρδισε ο Σεμπάστιαν Οζιέ (VW) . Ο Οζιέ κέρδισε τον 5ον Παγκόσμιο Τίτλο στο WRC. Η μεγάλη όμως επιτυχία στον αγώνα αυτό ήταν η 11η θέση του Έλληνα οδηγού  Ιορδάνη Σερδερίδη (Citroen).

Στη γενική βαθμολογία πίσω από τον παγκόσμιο πρωταθλητή είναι ο Νεβίλ ο οποίος εξασφάλισε την 2η θέση στη βαθμολογία των οδηγών.

Στο ράλι της Αυστραλίας πίσω από τον Νεβίλ τερμάτισε ο Εσθονός, Οτ Τανάκ ( Ford) και στην 3η ο Νεοζηλανδός, Χέιντεν Πάντον (Ford).

Όμως για εμάς τους Έλληνες , σημαντικό είναι ο τερματισμός  στο ράλι Αυστραλίας, του  Ιορδάνη Σερδερίδη . Τερμάτισε  στην 11η θέση της γενικής κατάταξης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Όπως και να το δούμε είναι άθλος  αυτό που πέτυχε ο ‘Έλληνας  οδηγός. Ήταν το  καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του. Έκανε με το καλοστημένο Citroen ,έναν καταπληκτικό αγώνα στο WRC.  Ο  συνοδηγός του Fred Miclotte με τον τερματισμό αυτό εξασφάλισε τον τίτλο των συνοδηγών στο WRC Trophy.

Ο Σερδερίδης  είχε εξασφαλίσει από τον προηγούμενο αγώνα τον  τίτλο,  στο αντίστοιχο πρωτάθλημα που απευθύνεται σε ιδιώτες που συμμετέχουν με αυτοκίνητα WRCar.

 «Όλα πήγαν καλά! Τερματίσαμε σε έναν απαιτητικό αγώνα, χωρίς λάθη, με ένα κορυφαίο αποτέλεσμα και τον τίτλο των συνοδηγών στο WRC Trophy να καταλήγει στον συνοδηγό μου Fred Miclotte. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;» δήλωσε πανευτυχής στον τερματισμό του αγώνα ο Ιορδάνης Σερδερίδης και συμπλήρωσε: «Η πολλή λάσπη έκανε τις ειδικές του τελευταίου σκέλους ιδιαίτερα γλιστερές, με τη βροχή να δυσκολεύει την προσπάθεια μας στις δύο πρωινές. Χάσαμε αρκετό χρόνο, όμως τα καταφέραμε!»

Ο Σερδερίδης, που με την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο WRC Trophy εκπλήρωσε με το παραπάνω τους στόχους του σε διεθνές επίπεδο, δεν έχει ακόμα κάνει τα πλάνα του για τη νέα σεζόν, χωρίς να αποκλείει τη συμμετοχή του στο Ράλι  Ακρόπολις με Skoda Fabia R5!

Παγκόσμιος πρωταθλητής στο WRC ο Οζιέ- Στην 11η θέση στο ράλι Αυστραλίας ο Σερδερίδης

now24.gr-auto

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: