Παγκόσμιο κλειστού: Μια γλυκόπικρη, αλλά πετυχημένη γεύση

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει από το 17ο Παγκόσμιο κλειστού στίβου με ένα μετάλλιο, αλλά και πολλές υποσχέσεις για ακόμη καλύτερες μέρες στον κλασικό αθλητισμό

Πριν ξεκινήσουν οι αγώνες στο Μπέρμιγχαμ, ως είθισται σ’ αυτές τις περιπτώσεις είχαμε και τους κλασικούς υπολογισμούς για το τι μπορεί να περιμένουμε ως Έλληνες από τους 9 αθλητές μας που συμμετείχαν στο 17ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η μοναδική σταθερά, ως προς το μετάλλιο, ήταν η Κατερίνα Στεφανίδη, έχοντας όμως κρυφές ελπίδες και για κάτι καλό από τον Κώστα Φιλιππίδη ή την Βούλα Παπαχρήστου.

Ο τελικός απολογισμός μπορεί να είχε μόνο το μετάλλιο της Στεφανίδη (2ο σερί χάλκινο σε Παγκόσμιο κλειστού) και γενικά να υπήρχε η αίσθηση ότι μπορούσαμε και κάτι παραπάνω, αλλά ο συνολικός απολογισμός της παρουσίας των αθλητών μας μόνο χαμόγελα και ικανοποίηση μπορεί να προσφέρει.
Είχαμε τέσσερις παρουσίες στην πρώτη 8άδα από τους αθλητές που είχαν προκριθεί βάσει των επιδόσεων τους στους τελικούς (Στεφανίδη 3η, Παπαχρήστου 6η, Καραλής 5ος, Φιλιππίδης 7ος) συν μία ακόμη πολύ μεγάλη πρόκριση, αυτή της Μαρίας Μπελιμπασάκη στον τελικό των 400μ. η οποία όμως ακυρώθηκε (γιατί πάτησε γραμμή). Επίσης είχαμε στον ημιτελικό των 60μ με εμπόδια τον Κώστα Δουβαλίδη, ο Μίλτος Τεντόγλου  έμεινε εκτός 8άδας στον τελικό του μήκους στο τελευταίο του κυριολεκτικά άλμα, ενώ Σπανουδάκη και Πεσιρίδου αγωνίστηκαν στα προκριματικά στα 60μ και 60μ με εμπόδια αντίστοιχα.

Για μια χώρα όπως η Ελλάδα, με τις συγκεκριμένες δυσκολίες που αντιμετωπίζει (και οι οποίες είναι ακόμη μεγαλύτερες στο κομμάτι του αθλητισμού), αυτός ο απολογισμός όχι απλά δεν είναι φτωχός, αλλά είναι πολύ σημαντικός κάτι που αποτυπώνεται και στην κατάταξη…

Σύμφωνα με τον πίνακα που δημοσιοποίησε η IAAF (και τον οποίο μπορείτε να δείτε στη φωτό που ακολουθεί) η Ελλάδα είναι 14η όσον αφορά τα συνολικά πλασαρίσματα των αθλητών της (και 8η όσον αφορά τις χώρες της Ευρώπης)

Αρκεί να αναφέρουμε ότι η μικρή Ελλάδα ήταν πιο πάνω από παραδοσιακές δυνάμεις (18η η Ουκρανία, 23η η Ιταλία, 30ο το Κατάρ που μοιράζει τρελά λεφτά, 34η η Αυστραλία) κι αυτή είναι μια πολύ σημαντική επιτυχία.

Κι όλα αυτά επαναλαμβάνουμε σε μια περίοδο όπου οι Έλληνες πρωταθλητές, προσπαθούν καθημερινά να επιβιώσουν μέσα από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, αλλά δεν το βάζουν κάτω.

Το Μπέρμιγχαμ πλέον ανήκει στο παρελθόν, η σεζόν στον κλειστό στίβο οδεύει στο τέλος της και σιγά, σιγά τα προγράμματα ρυθμίζονται για τον ανοικτό με το επόμενο μεγάλο ραντεβού να είναι στις αρχές Αυγούστου και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Εκεί όπου είμαστε σίγουροι ότι τα χαμόγελα θα είναι πολλά περισσότερα.

(?)

Action24.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: