Παγκόσμια πρεμιέρα για το νέο Volkswagen Golf 8ης γενιάς

Η Volkswagen επαναπροσδιορίζει την κατηγορία του Golf με το όγδοης γενιάς αυτοκίνητο το οποίο είναι πλήρως ψηφιοποιημένο και  θα θέσει νέα δεδομένα εξέλιξης και σχεδίασης στην κόμπακτ κατηγορία . Στημένο στην πρόσφατη έκδοση της πιο σύγχρονης  πλατφόρμας MQB ( είναι η πιο εξελιγμένη εκδοχή της μεταβλητής πλατφόρμας)  κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο και ζητάει τη δική του θέση στην αγορά αφού θεωρείται ότι είναι το  πιο προηγμένο Golf όλων των εποχών.

Σήμερα θα σας κάνουμε μια σύντομη ενημέρωση και φυσικά όταν θα έρθει το καινούργιο Golf στην Ελλάδα θα κάνουμε εκτενή αναφορά.

Όσοι παρακολούθησαν την παγκόσμια πρεμιέρα του Golf 8ης γενιάς διέκριναν:Τον εξωτερικό σχεδιασμό με  ιδανικές αναλογίες και δυναμικές γραμμές. Η δυναμική εξέλιξη του εξωτερικού δίνει δυναμισμό, ακρίβεια και τεχνολογία LED .

Το νέο Golf δεν δείχνει τόσο ψηλό, δίνοντας την εντύπωση ενός δυναμικού αμαξώματος, παρόλα αυτά διατηρεί τις κόμπακτ διαστάσεις του με μήκος 4.284 χλστ., πλάτος 1.789 χλστ. και ύψος 1.456 χλστ. Το μεταξόνιο μετρά 2.636 χλστ. Η βελτιωμένη αεροδυναμική δείχνει πως κάθε σημείο του αμαξώματος έχει επανασχεδιαστεί ώστε η μετωπική επιφάνεια να μειωθεί στα 2,21 τ.μ. και ο αεροδυναμικός συντελεστής οπισθέλκουσας στο εντυπωσιακό 0,275.

ΟΙ επιβάτες ταξιδεύουν ξεκούραστα  χάρη στο ψηφιοποιημένο εσωτερικό  του, στα αναπαυτικά καθίσματα και τις εξελιγμένες αναρτήσεις.

Τα εξελιγμένα φώτα LED που είναι στο βασικό εξοπλισμό. Με τα φώτα αυτά η νύκτα γίνεται ημέρα. Η VW διευρύνει τα όρια στο design και τη διαδραστικότητα και επικοινωνία με τον οδηγό. Το Golf 8ης γενιάς είναι  ανθρωποκεντρικό. Οι οθόνες και οι διακόπτες έχουν ψηφιοποιηθεί προσφέροντας νέες, μοναδικές δυνατότητες ελέγχου. Ο οδηγός χειρίζεται την οθόνη γρήγορα και με ασφάλεια. Και αυτό χάρη στην έξυπνη ψηφιοποίηση. Το Golf είναι το πρώτο μοντέλο σε αυτό το επίπεδο τιμής με στάνταρ τον πλήρως ψηφιακό πίνακα ελέγχου (Innovision Cockpit).  Ακόμη υπάρχει ο έξυπνος φωνητικός έλεγχος. Ο προηγμένος φωνητικός έλεγχος ανταποκρίνεται στις φυσικές εντολές και είναι πολύ εύκολος στην χρήση του.

Με το Mobile Key αντικαθιστούνται τα κλασικά κλειδιά ακόμη και με τα συμβατά smartphones.

Το Golf είναι πάντα online. Οι υπηρεσίες We Connect και We Connect Plus υποστηρίζουν απευθείας αναπαραγωγή μουσικής (streaming), Internet Radio και άλλες online λειτουργίες

On demand χαρακτηριστικά. H υπηρεσία We Upgade θα επιτρέπει την ενεργοποίηση νεών λειτουργιών και συστημάτων στο Golf.

Ask Alexa. Η ψηφιακή βοηθός είναι ενσωματωμένη στο Golf. Όποτε ζητηθεί αναπαράγει μουσική, ελέγχει συμβατές οικιακές συσκευές, ενημερώνει για τα νέα ή τον καιρό κ.α.

Πέντε νέες υβριδικές εκδόσεις για την πιο ολοκληρωμένη σειρά κινητήρων στην κατηγορία

  • Αποδοτικότητα. Μεγαλύτερη απόδοση, χαμηλότερες εκπομπές ρύπων με νέες τεχνολογίες που μειώνουν την κατανάλωση έως 17%
  • Υβριδική επίθεση. Το νέο Golf θα είναι το πρώτο Volkswagen με πέντε υβριδικές εκδόσεις (eTSI και eHybrid)
  • eTSI. Το Golf είναι το μοναδικό μοντέλο στην κατηγορία του που προσφέρει τρεις πολύ αποδοτικές ήπιες υβριδικές (mild hybrid) εκδόσεις 48V με ισχύ 110, 130 και 150 ίππων
  • eHybrid. Ως plug-in υβριδικό το Golf θα διατίθεται με 204 και 245 ίππους (έκδοση GTE)

Με την ψηφιακή αρχιτεκτονική του στο εσωτερικό, το Golf θέτει νέες διαστάσεις στον έξυπνο χειρισμό, η υποβοήθηση οδήγησης είναι δυνατή έως τα 210 χλμ./ώρα.

Είναι το πρώτο Volkswagen που εξοπλίζεται με το σύστημα επικοινωνίας Car2X , που δίνει  μεγαλύτερη ασφάλεια στους δρόμους αφού  αναγνωρίζει και προειδοποιεί για τις επικίνδυνες καταστάσεις.

  • Head-up display. Οι σημαντικότερες πληροφορίες, όπως η ταχύτητα ή η πλοήγηση, απεικονίζονται ακριβώς στο οπτικό πεδίο του οδηγού
  • IQ.DRIVE. Το Travel Assist υποβοηθά τους οδηγούς με έξυπνη, ενεργητική υποβοήθηση τιμονιού, στρίβοντας, επιταχύνοντας ή επιβραδύνοντας το αυτοκίνητο έως τα 210 χλμ./ώρα. Δηλαδή το νέο Golf προσφέρει υποβοηθούμενη οδήγηση με ταχύτητες έως και 210 χλμ./ώρα. Το Travel Assist είναι ένα σύστημα που εμφανίζεται για πρώτη φορά παγκοσμίως σε αυτή την κατηγορία και κάνει την υποβοηθούμενη οδήγηση στους αυτοκινητόδρομους, στρίβοντας, επιταχύνοντας ή επιβραδύνοντας το αυτοκίνητο.
  • IQ.LIGHT – LED matrix προβολείς. Η διαδραστική τεχνολογία φωτισμού του νέου Golf βελτιώνει την ασφάλεια στη νυχτερινή οδήγηση
  • Personalization 2.0. Το νέο Golf αποθηκεύει τις ρυθμίσεις του οδηγού σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή (cloud) και έχει πρόσβαση σε αυτές μετά από οποιαδήποτε αλλαγή οδηγού ή αυτοκινήτου
  • Κλιματισμός τριών ζωνών. Η λειτουργία Smart Climate είναι εξελιγμένη αναγνωρίζοντας φωνητικές εντολές για ρύθμιση της θερμοκρασίας.

Επίσης, το νέο Golf είναι το πρώτο Volkswagen με την τεχνολογία Car2X, η οποία αξιοποιεί τις πληροφορίες που λαμβάνονται από άλλα αυτοκίνητα σε απόσταση 800 μέτρων συνυπολογίζοντας τις πληροφορίες από την οδική σήμανση και προειδοποιώντας τους οδηγούς άλλων Car2X οχημάτων για επικίνδυνες καταστάσεις.

Οκτώ νέες εκδόσεις κινητήρων με χαμηλότερη κατανάλωση έως 17%

  • Η νέα εποχή υβριδικών μοντέλων ξεκινά με το λανσάρισμα του νέου Golf
  • Με high-tech, αποδοτικούς, κορυφαίους TSI και TDI κινητήρες

Η γκάμα κινητήρων του νέου Golf περιλαμβάνει εκδόσεις βενζίνης (TSI), πετρελαίου (TDI), φυσικού αερίου (TGI), ήπιων υβριδικών (eTSI, mild hybrid) και plug-in υβριδικών (eHybrid). Όλοι οι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου είναι υπερτροφοδοτούμενοι με σύστημα άμεσου ψεκασμού με αποδόσεις από 90 έως 300 ίππους.

Για πρώτη φορά στο νέο Golf θα είναι διαθέσιμες οκτώ εκδόσεις κινητήρων. Οι δύο τρικύλινδροι βενζίνης αποδίδουν 90 και 110 ίππους, ενώ οι δύο ολοκαίνουργιοι τετρακύλινδροι ντίζελ αποδίδουν 115 και 150 ίππους.

Στους κινητήρες πετρελαίου, ένα νέο χαρακτηριστικό είναι το σύστημα διπλού (twin dosing) ψεκασμού AdBlue για την πιο αποτελεσματική καταστολή των εκπομπών οξειδίων του αζώτου (NOx). Η κατανάλωση καυσίμου είναι μειωμένη έως 17% σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο.

Η Volkswagen θα προσφέρει το νέο Golf σε τρείς eTSI εκδόσεις με ισχύ 110, 130 και 150 ίππων. Επίσης, διαθέσιμες θα είναι και δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις. Μία νέα αποδοτική eHybrid με 204 ίππους, ενώ η GTE με την πολύ πιο σπορ φιλοσοφία και ρύθμιση (σε σχέση με το προκάτοχό του) αποδίδει 245 ίππους.

Και τα δύο Golf με την διάταξη eHybrid εφοδιάζονται με μπαταρία ιόντων λιθίου 13 kWh για μεγάλες αποστάσεις αθόρυβης ηλεκτροκίνησης μηδενικών ρύπων.

Τέσσερα νέα πακέτα εξοπλισμού με ευρεία εξατομίκευση

  • Οι εκδόσεις Golf, Life, Style αντικαθιστούν τις Trendline, Comfortline και Highline
  • Η νέα έκδοση R-Line παίρνει την θέση των προηγούμενων R-Line πακέτων

Στη διάρκεια του επόμενου έτους θα παρουσιαστούν ανεξάρτητα τα Golf GTI, GTI TCR, Golf GTD, Golf GTE και Golf R.

Παγκόσμια πρεμιέρα για το νέο Volkswagen Golf 8ης γενιάς gr.

now24.gr-auto

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: