Παγκόσμια παρουσίαση της νέας ηλεκτρικής 7θέσιας Mercedes EQS με τα 544 άλογα

Μετά τις EQA, EQB και EQC έφτασε η σειρά για τα αποκαλυπτήρια της EQS που  αγγίζει την απόλυτη πολυτέλεια και να εκτινάσσει τις δυνατότητες της ηλεκτροκίνησης. Η Mercedes πριν από λίγες ώρες στην παγκόσμια παρουσίαση παρουσίασε την EQS, τη νέα ναυαρχίδα των ηλεκτρικών SUV .

Το επιβλητικό SUV έχει μήκος 5.125χλστ. πλάτος στα 1.959χλστ. και μεταξόνιο ίδιο με την sedan εκδοχή στα 3.210χλστ. Μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθεί και τρίτη σειρά καθισμάτων όντας ικανό να φιλοξενήσεις έως και επτά επιβάτες. Φυσικά η σχεδιαστική φιλοσοφία του συνόλου είναι αυτή που έχει υιοθετηθεί σε όλη την ηλεκτρική SUV γκάμα με την φουτουριστική γρίλια να είναι το highlight, ενώ για να εξυπηρετηθεί η αεροδυναμική, συναντάμε (κυρίως στο πλάι) μεγάλες και καθαρές επιφάνειες. Στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα συνδέονται με μία λεπτή γραμμή, κάνοντας το όχημα να ξεχωρίζει από μακριά τις νυχτερινές ώρες.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό η εικόνα είναι γνώριμη και εξαιρετικά hi-tech όπως στα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12.3 ιντσών και την οθόνη των 12.8 ιντσών να δεσπόζει στην μέση του ταμπλό. Μάλιστα στην έκδοση 4MATIC 580 τρεις οθόνες με συνολικό μέγεθος 56 ιντσών πιάνουν από άκρη ως άκρη το ταμπλό, δημιουργώντας μοναδικά ψηφιακή εικόνα.

Εάν αυτή η τεχνολογία δεν είναι αρκετή για μερικούς, υπάρχει η προαιρετική προσθήκη οθονών και για τους πίσω επιβάτες. Φυσικά όλα τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι εξαιρετικής ποιότητας όπως και η ηχομόνωση στην καμπίνα ανεξαρτήτως εδάφους και ταχύτητας κίνησης. Με τη σειρά της και η σουίτα συστημάτων ασφαλείας (αλλά και ψυχαγωγίας) είναι υπερπλήρης. Τεχνητή νοημοσύνη θα μπορεί να μαθαίνει τις συνήθειες του οδηγού και να «επεμβαίνει» εάν κάτι είναι διαφορετικό, αναγνωρίζοντας όμως εάν ο οδηγός κάθε φορά είναι ο ίδιο ή όχι.

Στο τερέν των κινητήρων το νέο μοντέλο διαθέτει τρεις διαφορετικές επιλογές. Στην αρχή υπάρχει η EQS 450+ με ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 360 ίππων και 568 Nm ροπής με αυτονομία έως και τα 660χλμ. Ακολουθεί η EQS 450 4MATIC με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, τετρακίνηση, ιπποδύναμη στα 360 άλογα και αυτονομία έως 613χλμ. Τέλος, κορυφαία είναι η EQS 580 4MATIC με 544 άλογα, 858 Nm ροπής και αυτονομία επίσης έως 613 χλμ.

 

Παγκόσμια παρουσίαση της νέας ηλεκτρικής 7θέσιας Mercedes EQS με τα 544 άλογα gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: