Παγκόσμια Ημέρα Άντρα: 5 πράγματα που καμία γυναίκα δεν συνειδητοποιεί για τα αγόρια

Κορίτσια, δεν έχουν πάντα άδικο #gia_na_leme_alithies.

Αν ρωτήσεις τη γνώμη μίας γυναίκας για τους άντρες, θα σου πει ότι είναι μονίμως άξεστοι, τεμπέληδες, δεν τους ενδιαφέρει το σπίτι, η σχέση, η οικογένεια ακόμη και η ίδια τους η υγεία. Αν ρωτήσεις τη γνώμη ενός άντρα για τις γυναίκες, θα σου πει ότι γκρινιάζουν συνέχεια και με το παραμικρό, είναι σπάταλες, επικριτικές και υστερικές. Νομίζω ότι τελικά τα πράγματα είναι κάπου στη μέση και ότι αν όντως υπάρχει θέληση, η σχέση των δύο φύλων μπορεί να γίνει πραγματικά υπέροχη, με αμοιβαίες υποχωρήσεις, υπομονή και συνήθεια στα -πολλά ελαττώματα- που όλοι μας έχουμε.

Σήμερα λοιπόν, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Άντρα, ναι ξέρω δεν είχες ιδέα ότι είναι σήμερα και ίσως δεν είχες ιδέα ότι υπήρχε γενικά, λέω να αποδομήσω την έννοια αυτή και να δείξω σε όλες και όλους, ότι τελικά, δεν είναι τόσο διαφορετικοί από εμάς τα κορίτσια και ότι νιώθουν ή έχουν ανάγκη πράγματα που ίσως ποτέ δεν μπορούσαμε να συνειδητοποιήσουμε.

Καθημερινά αντιμετωπίζουν πολλά στερεότυπα: Ίσως να μην το αντιλαμβανόμαστε γιατί είμαστε επικεντρωμένες στα δικά μας, αλλά η αποστολή των αντρών δεν είναι αυτό που θα έλεγε κανείς… εύκολη. Βρες δουλειά να βγάζεις αρκετά χρήματα για να στηρίξεις το σπίτι σου, δούλευε νύχτα μέρα, αλλά παράλληλα φρόντισε να είσαι εκεί για τη σύζυγο και τα παιδιά σου. Μην λυγίζεις γιατί οι άλλοι είναι πιο ευάλωτοι. Μην κουράζεσαι γιατί οι άλλοι είναι πιο ευαίσθητοι. Ο κατάλογος είναι μακρύς και δυστυχώς ατελείωτος. Τα κοινωνικά στερεότυπα αντί να έχουν με τα χρόνια φθίνουσα πορεία, έχουν ακριβώς το αντίθετο, με αποτέλεσμα άντρες και γυναίκες να εγκλωβίζονται σε αυτά και τελικά να δηλητηριάζεται η μεταξύ τους σχέση.

Δεν δέχονται ποτέ φλερτ: Α αυτό είναι μεγάλο κεφάλαιο το οποίο ακόμη και εγώ η ίδια έχω αναλύσει πολλές φορές. Ο άντρας είναι προορισμένος να κυνηγάει και η γυναίκα να θαυμάζεται. Μέγα λάθος. Πιστεύω ακράδαντα ότι τα δύο φύλα μπορούν να αλλάξουν ρόλους και να ανταποκριθούν σε αυτούς εξαιρετικά. Γιατί θα πρέπει μόνο ο άντρας να υποστεί την απογοήτευση μίας απόρριψης; Τροφή για σκέψη.

Κάποιες φορές θέλουν και εκείνοι να μιλήσουν για τα συναισθήματά τους: Να εκφράσουν αγωνία, απογοήτευση, φόβο. Ακόμη και να κλάψουν. Ό,τι δηλαδή θα έκανε μία γυναίκα στην μαμά ή στις φίλες της. Γιατί να θεωρείται φυσιολογικό για εμάς και όχι για εκείνους; Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είναι φτιαγμένοι από πέτρα.

Όταν το παίζεις «δύσκολη»… Απλά συνειδητοποιούν ότι δεν ενδιαφέρεσαι. Δεν είναι στο DNA του άντρα το παιχνίδι «Θα τον γράψω για να τον τρελάνω». Θα κάνει μία-δύο προσπάθειες και μετά θα σταματήσει να ασχολείται. Δυστυχώς.

Και για να το ελαφρύνουμε κάπως: Πώς είναι δυνατόν οι άντρες να χρησιμοποιούν μόνο μία πετσέτα για όλα τα μέρη του σώματος;

Χρόνια Πολλά!

Queen.gr - sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: