Π. Καμμένος: Έτοιμα για να λειτουργήσουν τα 4 από τα 5 hotspots

Τα τέσσερα από τα πέντε κέντρα καταγραφής μεταναστών και προσφύγων είναι έτοιμα να λειτουργήσουν άμεσα, ενώ το πέμπτο στην Κω θα είναι έτοιμο σε πέντε ημέρες, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

«Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση. Αντιμετωπίσαμε αντίσταση σε δύο περιοχές, στην Κω και στα Διαβατά» δήλωσε ο κ. Καμμένος, λίγο πριν αναχωρήσει για την περιοδεία του στο ανατολικό Αιγαίο. Ο υπουργός Άμυνας θα μεταβεί σε Λέσβο, Χίο και Λέρο όπου θα επισκεφθεί τα κέντρα καταγραφής.
















Σημειώνεται ότι το κέντρο υποδοχής και προσωρινής διαμονής μεταναστών και προσφύγων στη Χίο, θα εγκαινιαστεί χωρίς πρόσφυγες, αφού εδώ και τρεις μέρες έχουν μηδενιστεί οι ροές προς το νησί. Το hot spot έχει τη δυνατότητα καταγραφής και πιστοποίησης 600 μεταναστών και προσφύγων ημερησίως, με προοπτική να επεκταθεί μέχρι και για 1.200 άτομα τη μέρα.
Το κέντρο προσφύγων στο Σχιστό, το οποίο είναι επίσης έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του, θα μπορεί να υποδεχτεί σε πρώτη φάση 1.200 πρόσφυγες και μετανάστες. Όπως προβλέπεται, στα δύο ανακαινισμένα κτίρια θα μπορούν να κατοικούν 250 άτομα και οι υπόλοιποι 950 σε ειδικά διαμορφωμένες σκηνές, ενώ θα υπάρξει και ειδικός χώρος για τη φιλοξενία 200 ασυνόδευτων παιδιών. Επιπλέον, έχουν δημιουργηθεί δύο ξεχωριστά ιατρεία, ένα για τους άνδρες και ένα για γυναίκες και παιδιά, καθώς και δύο κτίρια εστίασης και υγιεινής, όπου θα μπορούν να τρώνε ταυτόχρονα 400 άτομα. Στους χώρους του παλιού στρατοπέδου έχουν στηθεί και δύο μεγάλες σκηνές που θα χρησιμοποιούνται ως χώροι προσευχής.

typosthes.gr-Politiki

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: