"Όχι" της Ολομέλειας σε άρση ασυλίας Αυλωνίτου και Καββαδά

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας, απέρριψε με ευρεία πλειοψηφία τις προτάσεις άρσεις της ασυλίας της Ελένης Αυλωνίτου (ΣΥΡΙΖΑ) και του Θανάση Καββαδά.

Συγκεκριμένα, κατά της άρσης της ασυλίας της κα Αυλωνίτου τάχθηκαν 143 βουλευτές, υπέρ τοποθετήθηκαν 42 και πέντε δήλωσαν «παρών». Η κα Αυλωνίτου κατηγορήθηκε πως το 2012, δηλαδή πριν εκλεγεί βουλευτής, επιτέθηκε με βιαιότητα στον ιατρό του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών του ΟΑΚΑ Σταύρο Χάντζο. Η ίδια δεν τοποθετήθηκε στην Βουλή κατά τη συζήτηση της άρσης της ασυλίας της λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Η Ολομέλεια αποφάσισε παράλληλα να απορρίψει και την άρση της ασυλίας του Θανάση Καββαδά. Κατά της άρσης της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ ψήφισαν 133 βουλευτές, υπέρ ψήφισαν 55 και δύο δήλωσαν «παρών». Ο κ. Καββαδάς κατηγορήθηκε γιατί ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της Λευκάδας ενέκρινε την αδειοδότηση καντίνας σε παραλία της Λευκάδας. Ο βουλευτής στην ομιλία του ζήτησε να αρθεί η ασυλία του για λόγους ισονομίας απέναντι στα υπόλοιπα μέλη του τότε Δημοτικού Συμβουλίου της Λευκάδας.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: