«Όχι στις “φιέστες μίσους” στα σχολεία – Να πάψουν τα φασιστοειδή να στρέφουν τους γονείς κατά των προσφύγων»

«Να σταματήσουν τα φασιστοειδή να στρέφουν τους γονείς κατά των προσφύγων και των προσφυγόπουλων» ζήτησαν σήμερα σωματεία και φορείς του Βόλου, με αφορμή πικετοφορία που θα πραγματοποιήσουν για τους πρόσφυγες την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 6:30 στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Μιλώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στο κέντρο φιλοξενίας «Μόζα», εκπρόσωποι των σωματείων που συμμετέχουν στην πικετοφορία ανέφεραν ότι οι συνθήκες εκεί είναι από κακές έως απαράδεκτες, παρά τις όποιες βελτιώσεις έχουν γίνει. «Υπεύθυνοι για τις δομές έπρεπε να είναι η Περιφέρεια ή οι δήμοι και όχι οι ΜΚΟ» τόνισαν και πρόσθεσαν ότι οι ίδιοι οι πρόσφυγες στου «Μόζα» χώρισαν τον χώρο σε τρία μέρη, δεν έχουν πόσιμο νερό, είναι ανεπαρκής ο εξαερισμός, ενώ επίσης τα χρήματα που αναλογούν στον καθένα για τη σίτισή του δεν επαρκούν. Όπως είπαν, αυτή τη στιγμή οι πρόσφυγες που εξακολουθούν να μένουν εκεί είναι περίπου 60 και ανέφεραν ότι πρέπει να λυθούν άμεσα τα προβλήματα στέγασης, σίτισης, υγιεινής, ύδρευσης και θέρμανσης στο κέντρο φιλοξενίας.
Όσον αφορά τις αντιδράσεις γονέων για τη λειτουργία δομών εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων σε σχολεία του Βόλου, τα μέλη των σωματείων τόνισαν χαρακτηριστικά ότι «φασιστοειδείς κύκλοι προπαγανδίζουν ιστορίες εκμεταλλευόμενοι την καθυστέρηση της κυβέρνησης». Μίλησαν επίσης για «προσπάθεια των φασιστοειδών να στρέψουν τους γονείς κατά των προσφυγόπουλων» και κάλεσαν τους πάντες να αποτρέψουν τις «φιέστες μίσους» και να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Παράλληλα ανέφεραν πως είναι ανάγκη να προσληφθεί το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό και να εξασφαλισθούν οι προϋποθέσεις για να ενταχθούν όλα τα παιδιά στην εκπαίδευση.

Οι φορείς που διοργανώνουν την αυριανή πικετοφορία είναι:
Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας (Μήτσος Παπαρήγας)
Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Μαγνησίας
Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Μαγνησίας
Ένωση Τύπου – Χάρτου και Γραφικών Τεχνών Μαγνησίας
Συνδικάτο ΟΤΑ Μαγνησίας
Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου
Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας
Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων
Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών
Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Βόλου
Σύλλογος Φοιτητών Τμήματος Φυτικής Παραγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: