Ούτε για… δείγμα δε θα υπάρχει χαρτί στο συνέδριο της ΝΔ

Απόλυτα «πράσινο» θα είναι το 13ο συνέδριο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας που ανοίγει τις πύλες του σήμερα.

Κι όταν λέμε πράσινο εννοούμε από καθαρά οικολογικής απόψεως αφού χρωματολογικά θα κυριαρχήσουν για μια ακόμη φορά όπως είναι λογικό, οι αποχρώσεις του μπλε.

Τα πάντα θα είναι απόλυτα ψηφιακά και φιλικά προς το περιβάλλον, όπως έχει ζητήσει ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνοντας ως πρότυπο αντίστοιχες συγκλήσεις ανωτάτων καθοδηγητικών οργάνων του εξωτερικού.

Πουθενά δεν θα υπάρχει χαρτί. Όλες οι προσκλήσεις, οι φάκελοι του συνεδρίου, το πρόγραμμα και οι ομιλίες θα είναι σε ηλεκτρονική μορφή και προσβάσιμες σε όλους.

Ακόμη και οι διαπιστεύσεις θα γίνονται μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής από τα κινητά τηλέφωνα ενώ μέσω αυτής θα γίνονται επίσης οι καταχωρήσεις αιτήματος των συνέδρων που θέλουν να τοποθετηθούν σε κάποιο θέμα καθώς επίσης και οι τυχόν ψηφοφορίες που θα διεξαχθούν το τριήμερο από Παρασκευή μέχρι και Κυριακή.

Ακόμα και η παραλαβή της κάρτας διαπίστευσης θα γίνεται στο χώρο του συνεδρίου με την επίδειξη του προσωπικού κωδικού (QR Code) που θα έχει αποσταλεί ηλεκτρονικά, και την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας. Όλοι οι μετέχοντες θα λάβουν με την πρόσκλησή τους, τον σύνδεσμο για το WebAPP του 13ου συνεδρίου, ενώ κατά τη διάρκεια των εργασιών θα υπάρχει και η δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησής τους μέσω live streaming.

Όπως μαθαίνουμε μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσουν τα καρτελάκια που θα έχουν στο στήθος οι σύνεδροι και θα αναφέρουν το ονοματεπώνυμό τους. Αυτά θα είναι χάρτινα γιατί δεν μπορούσε να γίνει κι αλλιώς. Αλλά μιλάμε για μηδαμινή περιβαλλοντική επιβάρυνση σε σχέση με το παρελθόν.

Στο συνέδριο, που γίνεται στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα, όμως θα εκλείπει και το κάθε μορφής πλαστικό, ιδίως εάν αυτό είναι μιας χρήσης όπως για παράδειγμα τα καλαμάκια ή τα ποτήρια για τους καφέδες.

Ακόμα και τα λίγα αντικείμενα από πλαστικό που θα χρησιμοποιηθούν, αμέσως μετά θα πάνε για ανακύκλωση.

Σε όλους τους χώρους του εκθεσιακού κέντρου Metropolitan Expo των Σπάτων θα υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης καθώς επίσης και ένα φωτοβολταϊκό ολοκληρωμένο κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης συσκευασιών.

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: