Ουκρανικό – Bloomberg: Δημοσίευσε «κατά λάθος» θέμα με τίτλο «η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία»

Η δημοσίευση με τον τίτλο αυτό, «ανέβηκε» το απόγευμα της Παρασκευής και έμεινε πάνω για μισή ώρα — Να ονομάζουμε πλέον τα fake news, Bloomberg News, είπε ο Ντίμιτρι Πεσκόφ — Πώς δικαιολογήθηκε το πρακτορείο 

Αναστάτωση σε κλίμακα προκλήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, όταν το διεθνές πρακτορείο Bloomberg δημοσίευσε θέμα με τίτλο «Η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία», συνοδευόμενο από live blog με τις εξελίξεις γύρω από τη ρωσο-ουκρανική κρίση. Βέβαια, ο συγκεκριμένος τίτλος «έστελνε» σε σελίδα με άσχετο περιεχόμενο, ωστόσο παρέμεινε έτσι για περίπου μισή ώρα… και το κακό είχε γίνει.

Αργότερα, το Bloomberg επιχείρησε να απολογηθεί, τονίζοντας πως ετοιμάζει «τίτλους για ποικιλία σεναρίων» και ο τίτλος για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δημοσιεύθηκε τυχαία. Η ηγεσία του πρακτορείου διέταξε έρευνα και θα διευκρινίσει τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η λανθασμένη δημοσίευση, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS.

«Είναι απίθανο να ήταν προβοκάτσια, δεν χρειάζεται εδώ να υπερβάλλουμε», δήλωσε σήμερα ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σχολιάζοντας τη δημοσίευση.

O Ρώσος εκπρόσωπος επεσήμανε ότι το ίδιο το πρακτορείο ζήτησε συγγνώμη για τη λανθασμένη είδηση, ωστόσο δεν παρέλειψε να ειρωνευτεί το αμερικανικό ΜΜΕ λέγοντας ότι «αν και το Bloomberg φυσικά είναι συνολικά ένα τόσο σοβαρό μέσο, μάλλον θα μπορούμε πλέον να λέμε όχι fake news, αλλά Bloomberg news, κάτι που θα είναι δικαολογημένο».

«Αυτό αποτελεί τέλεια απόδειξη του πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση που προκαλείται από τις ατελείωτες επιθετικές δηλώσεις που ακούμε από την Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες», επισήμανε ο Ρώσος εκπρόσωπος.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: