Ουκρανική κρίση: Η σύνοδος Πούτιν- Μπάιντεν δεν μπορεί να λύσει τίποτα χωρίς την Ουκρανία, λέει το Κίεβο

«Όλα θα πρέπει να γίνουν με τη συμμετοχή μας», δήλωσε ο Ουκρανός, ανώτατος αξιωματούχος ασφαλείας

Η Ουκρανία χαιρετίζει το ενδεχόμενο διεξαγωγής μιας συνάντησης κορυφής μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν, όμως τόνισε ότι τίποτε δεν θα μπορέσει να λυθεί χωρίς τη συμμετοχή του Κιέβου, όπως δήλωσε ο Ουκρανός, ανώτατος αξιωματούχος ασφαλείας.

«Κανείς δεν μπορεί να λύσει το ζήτημα χωρίς εμάς», δήλωσε ο Ολέξιι Ντανίλοφ. «Όλα θα πρέπει να γίνουν με τη συμμετοχή μας», πρόσθεσε.

Το Κρεμλίνο εκτίμησε σήμερα ότι είναι «πρόωρο» να γίνει λόγος για συνάντηση κορυφής μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Αμερικανού ομολόγου του Τζο Μπάιντεν, την οποία έχει ανακοινώσει η με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης γύρω από την Ουκρανία.

«Υπάρχει συμφωνία για το γεγονός ότι πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος σε επίπεδο υπουργών (Εξωτερικών). Θα ήταν πρόωρο να μιλήσουμε για συγκεκριμένα σχέδια για την οργάνωση συνόδων κορυφής», δήλωσε ο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ«Μια συνάντηση είναι πιθανή αν οι ηγέτες των κρατών (της Ρωσίας και των ) το κρίνουν χρήσιμο», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι έχουν πάντα τη δυνατότητα «όταν είναι απαραίτητο» να συνομιλούν «τηλεφωνικά ή με άλλον τρόπο».

.

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: