Ουκρανική κρίση: Για «κλιμάκωση» στο Ντονμπάς κάνει λόγο ο Πεσκόφ

O Πούτιν δεν έχει απαντήσει ακόμα στην έκκληση αναγνώρισης των αποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ στην Ανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου

Για «κλιμάκωση» της κατάστασης στην περιφέρεια Ντονμπάς έκανε σήμερα λόγο ο Ντμίτρι Πεσκόφ, επισημαίνοντας ότι θεωρεί εξαιρετικά πιθανή μια επίθεση από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την Guardian, ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε τις παραπάνω δηλώσεις σήμερα στη Μόσχα, όπου κατηγόρησε και το ΝΑΤΟ ότι διεξάγει απροκάλυπτα «επίθεση πληροφοριών» ενάντια στη Ρωσία.

Ο Πεσκόφ ανέφερε επίσης ότι ο Πούτιν δεν έχει απαντήσει ακόμα στην έκκληση αναγνώρισης των αποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ στην Ανατολική Ουκρανία. Υπενθυμίζεται ότι η ρωσική Δούμα έστειλε πρόσφατα ψήφισμα προς επικύρωση στον Ρώσο πρόεδρο, ζητώντας να αναγνωριστούν ως «κυρίαρχες λαϊκές δημοκρατίες» οι αποσχισθείσες επαρχίες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ.

Η κίνηση αυτή σημαίνει αυτόματα την ακύρωση της διαδικασίας του Μινσκ, το σύνολο συμφωνιών που συνήφθησαν μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας το 2015 με γαλλογερμανική μεσολάβηση. Η Ουάσινγκτον προειδοποίησε τον Πoύτιν να μην προχωρήσει σε παράνομη αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Ντονμπάς.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: