Ουκρανία: Τουλάχιστον έξι νεκροί από την κατάρρευση πολυκατοικίας στο Ντονέτσκ έπειτα από ρωσικό βομβαρδισμό

Φόβοι για περισσότερους από 30 εγκλωβισμένους

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 πιστεύεται ότι έχουν εγκλωβιστεί αφού ρωσικές ρουκέτες έπληξαν τετραώροφο κτίριο κατοικιών στην επαρχία Ντονέτσκ της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα αυτό να καταρρεύσει, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας.

Ο κυβερνήτης Πάβλο Κιριλένκο ανέφερε στο Telegram ότι το πλήγμα εξαπολύθηκε χθες Σάββατο το βράδυ εναντίον της πόλης Τσάσιβ Γιαρ.

«Η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν έξι νεκρούς και πέντε τραυματίες στην επιφάνεια», σημείωσε.

«Τουλάχιστον 30 άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια», πρόσθεσε ο Κιριλένκο.

Δημοσιογράφοι του AFP που έφτασαν στο σημείο είδαν ότι το τετραώροφο κτίριο έχει καταρρεύσει εν μέρει και μέλη των σωστικών συνεργείων με μία μπουλντόζα να προσπαθούν να απομακρύνουν τα ερείπια.

«Μέχρι στιγμής οι διασώστες έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν με δύο ανθρώπους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι», επεσήμανε ο Κιριλένκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 591 άμαχοι έχουν σκοτωθεί και 1.548 έχουν τραυματιστεί μέχρι σήμερα στην επαρχία Ντονέτσκ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: