Ουκρανία: Τουλάχιστον 15 νεκροί από την συντριβή ελικοπτέρου – Μετέβαινε στο μέτωπο ο υπουργός Εσωτερικών

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ουκρανό υπουργό Εσωτερικών Ντενίς Μοναστίρσκι, το οποίο συνετρίβη σήμερα κοντά στο Κίεβο, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 15 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ο αξιωματούχος και παιδιά, μετέβαινε στο μέτωπο, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική προεδρία.

«Στόχος της πτήσης αυτής ήταν (να πάει) σε ένα από τα θερμά σημεία της χώρας μας όπου γίνονται μάχες. Ο υπουργός Εσωτερικών μετέβαινε εκεί», δήλωσε ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Κίριλο Τιμοσένκο στην ουκρανική τηλεόραση.  Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε τη λύπη του για την «τρομερή τραγωδία» και «τον ανείπωτο πόνο» του για τη συντριβή του ελικοπτέρου κοντά στο Κίεβο, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 15 άνθρωποι. «Μια τρομερή τραγωδία σημειώθηκε σήμερα στην Μπρόβαρι», μεγάλη πόλη που βρίσκεται στα ανατολικά προάστια του Κιέβου, σημείωσε ο Ζελένσκι σε μήνυμά του στο Telegram. «Ο πόνος είναι ανείπωτος. Το ελικόπτερο κατέπεσε στους χώρους νηπιαγωγείου», πρόσθεσε.

 

Ο θάνατος του υπουργού Εσωτερικών κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου που τον μετέφερε στο μέτωπο συνιστά «μεγάλη απώλεια», δήλωσε παράλληλα ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντενίς Σμιχάλ.

 

«Τραγωδία στο Μπρόβαρι. Μια μεγάλη απώλεια για την κυβέρνηση και όλο το κράτος της Ουκρανίας», ανέφερε σε μήνυμά του στο Telegram, στο οποίο ζήτησε να «συσταθεί αμέσως ειδική ομάδα για τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας για τις συνθήκες της τραγωδίας». 

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: