Ουκρανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας, Αντρίι Ταράν

Δεν έγινε αναφορά στον λόγο που προέβη στη συγκεκριμένη κίνηση — Υπέβαλε επιστολή προς την Βουλή

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Αντρίι Ταράν υπέβαλε με επιστολή του προς την ουκρανική βουλή την παραίτησή του, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο κοινοβούλιο Ταράς Μελνιτσούκ, στο κανάλι του στο Telegram.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με τον Ταράν για κάποια δήλωση. Ο Μελνιτσούκ δεν ανέφερε κανέναν λόγο όσον αφορά στην παραίτηση.

Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος «Υπηρέτης του Λαού» είχαν δηλώσει τη Δευτέρα ότι θα πρότειναν τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Αλέξιι Ρέζνικοφ ως αντικαταστάτη του Ταράν στη θέση του υπουργού Άμυνας. Το κοινοβούλιο προγραμματίζει να συζητήσει τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης αυτή την εβδομάδα.

O Ρέζνικοφ, αναφέρει το πρακτορείο Ria Novosti, που ήταν αρμόδιος για ζητήματα επανένταξης προσωρινά κατεχόμενων εδαφών, υπέβαλε επίσης την παραίτηση του χθες.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλέστηκε ο διευθυντής σύνταξης της ουκρανικής εβδομαδιαίας εφημερίδας Censor.net, Γιούρι Μπουτούσοφ, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει ήδη εγκρίνει την υποψηφιότητα του Ρέζνικοφ, καθώς επιθυμεί έναν «ομιλούντα» υπουργό Άμυνας για να αναλάβει τη θέση του «σιωπηλού» Ταράν.



.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: