Ουκρανία: Ο Ζελένσκι όρισε τον Βασίλι Βασίλιεβιτς Μαλιούκ στη θέση του αρχηγού Κρατικής Ασφάλειας

Ο Μαλιουκ ο οποίος μέχρι πρώτινος ήταν αναπληρωτής αρχηγός καλείται να αντικαταστήσει τον Ιβάν Μπακάνοφ που καρατομήθηκε από τον Ουκρανό πρόεδρο

Λίγες ώρες μετά την καρατόμηση του αρχηγού της ουκρανικής Κρατικής Ασφάλειας Ιβάν Μπακάνοφ βρέθηκε το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει. Και το όνομα αυτού Βασίλι Βασίλιεβιτς Μαλιούκ.

Πρόκειται για τον μέχρί πρότινος αναπληρωτή αρχηγό ο οποίος θα αναλάβει προσωρινά τα ηνία της ουκρανικής Κρατικής Ασφάλειας. Μάλιστα το σχετικό προεδρικό διάταγμα υπογράφηκε το πρωί της Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται πως ο Μπακάνοφ δεν είναι το μοναδικό πρόσωπο που καρατομήθηκε από τη θέση του. Και αυτό διότι ο πρόεδρος Ζελένσκι αποφάσισε να διώξει και τη Γενική Εισαγγελέα της Ουκρανίας  Ιρίνα Βενεντίκτοβα είχε αναλάβει την προσπάθεια δίωξης των ρωσικών εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία. Η απόφαση αναρτήθηκε στον ιστότοπο της προεδρίας, χωρίς καμία εξήγηση για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτήν.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε ότι περισσότεροι από 60 υπάλληλοι στην υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας και στη Γενική Εισαγγελία εργάζονταν εναντίον της χώρας, στα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, έχουν ξεκινήσει 651 ποινικές έρευνες για την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας και της συνεργασίας σε βάρος εργαζομένων σε εισαγγελικά γραφεία, υπηρεσίες προδικαστικών ερευνών και άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: