Ουκρανία: Ο πρωθυπουργός κάνει έκκληση στην ΕΕ να διατηρήσει σταθερή τη στήριξή του προς το Κίεβο

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμιχάλ έκανε σήμερα έκκληση προς την ΕΕ να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για την παροχή οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας και να διατηρήσει την υποστήριξή της προς το Κίεβο στον πόλεμο που έχει κηρύξει η Ρωσία, όπως είπε σήμερα η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Σμιχάλ συναντήθηκε σήμερα το πρωί με ευρωβουλευτές αλλά και με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα. «Τα αιτήματα απευθύνονται στην ΕΕ για να τηρήσει τις δεσμεύσεις της ως προς την οικονομική βοήθεια, αλλά και την στρατιωτική και την επιμελητειακή στήριξη”, δήλωσε η Μετσόλα στο Reuters.

‘Οπως είπε η ίδια, η συζήτηση με τον Σμιχάλ επικεντρώθηκε στο αν λειτουργούν οι κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, αν θα πρέπει αυτές να επεκταθούν στην ψηφιακή οικονομία, σχετικά με τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες ορισμένων εταιρειών της ΕΕ στη Ρωσία και σχετικά με το αν θα πρέπει να επιτρέπεται η είσοδος ρώσων τουριστών σε χώρες του μπλοκ.

Οι αρχηγοί των πολιτικών ομάδων στο Ευρωκοινοβούλιο εξέφρασαν ομόφωνα την στήριξή τους προς την Ουκρανία, περιλαμβανομένης της στήριξης προς την υποψηφιότητά της για ένταξη στην ΕΕ, είπε η ίδια.

Όπως τόνισε η Μετσόλα, υπάρχει ο κίνδυνος οι Ευρωπαίοι, αντιμέτωποι με την αύξηση των τιμών, κυρίως της ενέργειας, να ξεχάσουν τον πόλεμο. 

«Ο κίνδυνος είναι να κοιτάξουμε αλλού, εκατομμύρια Ουκρανοί να νιώσουν ότι δεν έχουν καμία άλλη επιλογή από το να παραμείνουν, είτε εσωτερικά εκτοπισμένοι είτε εκτός Ουκρανίας για τον επόμενο μήνα ή χρόνια…Η απάντησή μας θα πρέπει να είναι αμετακίνητη», κατέληξε η Μετσόλα.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: