Ουκρανία: «Έχουμε στοιχεία πως η Ρωσία θα στήσει προβοκάτσια για να εισβάλει στην Ουκρανία», λένε οι ΗΠΑ

Η εφημερίδα New York Times γράφει ότι το σχέδιο της Ρωσίας περιλαμβάνει τη χρησιμοποίηση ενός ψεύτικου βίντεο, το οποίο παρουσιάζει μια σκηνοθετημένη κατασκευασμένη επίθεση, που πραγματοποιείται από τον ουκρανικό στρατό

Ολοένα και ανεβαίνει το «θερμόμετρο» στην ανατολική Ευρώπη και στις σχέσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, καθώς οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πως έχουν στα χέρια τους πληροφορίες βάσει των οποίων η Μόσχα θα στήσει σκηνικό προβοκάτσιας προκειμένου να το χρησιμοποιήσει ως αφορμή για να εισβάλει στην Ουκρανία.

Όπως μετέδωσαν οι New York Times, οι ΗΠΑ έχουν στην κατοχή τους σχετικό έγγραφο στο οποίο γίνεται αναφορά σε ρωσικό σχέδιο για το οποίο αναφέρει ότι με πρόσχημα κάποιο πλαστό βίντεο, η Μόσχα θα επιχειρήσει να εισβάλει σε ουκρανικό έδαφος.

Το σχέδιο — το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες ελπίζουν να χαλάσουν δημοσιοποιώντας — περιλαμβάνει τη σκηνοθεσία και τη μαγνητοσκόπηση μιας κατασκευασμένης επίθεσης από τον ουκρανικό στρατό είτε σε ρωσικό έδαφος είτε εναντίον ρωσόφωνων στην ανατολική Ουκρανία. Η Ρωσία, είπαν οι αξιωματούχοι, σκόπευε να χρησιμοποιήσει το βίντεο για να κατηγορήσει την Ουκρανία για γενοκτονία κατά των ρωσόφωνων. Στη συνέχεια, θα χρησιμοποιούσε την οργή για το βίντεο για να δικαιολογήσει μια επίθεση ή θα ζητούσε από τους αυτονομιστές ηγέτες στην περιοχή Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας να καλέσουν μια ρωσική επέμβαση.

Οι αξιωματούχοι δεν θα κοινοποιήσουν καμία άμεση απόδειξη του ρωσικού σχεδίου ή του τρόπου με τον οποίο το έμαθαν, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο τις πηγές και τις μεθόδους τους. Όμως τόσο μια πρόσφατη ρωσική εκστρατεία παραπληροφόρησης επικεντρώθηκε σε ψευδείς κατηγορίες για γενοκτονία όσο και οι πρόσφατες πολιτικές ενέργειες που έγιναν στο ρωσικό κοινοβούλιο για την αναγνώριση αποσχισμένων κυβερνήσεων στην Ουκρανία έδωσαν πίστη στις υπηρεσίες πληροφοριών

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: