Ουκρανία – Δραματικές περιγραφές από τον δήμαρχο Μαριούπολης: Οι σοροί έχουν καλύψει τους δρόμους «σαν χαλί»

Ο Μποϊτσένκο κατηγόρησε τους Ρώσους ότι εμπόδισαν τις προσπάθειες παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας για να συγκαλύψουν τις δολοφονίες αμάχων — Μίλησε για κινητά κρεματόρια που φέρνουν οι Ρώσοι στη Μαριούπολη και για τα «στρατόπεδα φιλτραρίσματος» που στέλνουν τους κατοίκους

Την τραγωδία που εξελίσσεται στη Μαριούπολη από τα τέλη Φεβρουαρίου, μετά το αδιάκοπο ρωσικό σφυροκόπημα από τις 24 Φεβρουαρίου, επιχείρησε να περιγράψει με δηλώσεις του στο Associated Press ο δήμαρχος της πόλης, Βαντίμ Μποϊτσένκο.

Ο Μποϊτσένκο ανέφερε πως περισσότεροι από 10.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην πόλη από την έναρξη της ρωσικής πολιορκίας και πρόσθεσε πως ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να φτάσει ακόμα και στις 20.000, καθώς «οι Ρώσοι κατακτητές συνεχίζουν να επιτίθενται στην πόλη και τα πτώματα των κατοίκων της Μαριούπολης έχουν καλύψει τους δρόμους σαν χαλί».

Ο δήμαρχος κατηγόρησε τους Ρώσους ότι εμπόδισαν τις προσπάθειες παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλη για αρκετές εβδομάδες, καθώς ήθελαν με αυτό τον τρόπο να συγκαλύψουν τις δολοφονίες αμάχων.

Ο Μποϊτσένκο έδωσε επίσης νέες λεπτομέρειες για τις πρόσφατες δηλώσεις Ουκρανών αξιωματούχων για κινητά κρεματόρια που είχαν φέρει οι ρωσικές δυνάμεις στη Μαριούπολη για τις σορούς των θυμάτων της πολιορκίας. Ακόμη, πρόσθεσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις μετέφεραν πολλά πτώματα σε ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο και τα τοποθέτησαν σε αποθήκες και ψυγεία.

«Έφτασαν στην πόλη κινητά φορτηγά κρεματόρια: τα ανοίγεις και μέσα βρίσκεις έναν σωλήνα, όπου τα πτώματα καίγονται», είπε.

Σύμφωνα με τον Μποϊτσένκο, στη Μαριούπολη παραμένουν περίπου 120.000 άμαχοι, οι οποίοι «έχουν απόλυτη ανάγκη από , νερό, θέρμανση και ».

Ουκρανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι οι ρωσικές δυνάμεις μεταφέρουν Ουκρανούς σε στρατόπεδα ελέγχου, σε έδαφος που κατέχουν ρωσικές δυνάμεις και εκεί προχωρούν σε κατάσχεση των ταυτοτήτων τους, πριν τους προωθήσουν σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον Μποϊτσένκο, έχουν δημιουργηθεί αυτοσχέδιες φυλακές για όσους δεν περνούν το «φιλτράρισμα» σε αυτά τα στρατόπεδα, ενώ εκτιμά πως τουλάχιστον 33.000 άνθρωποι απελάθηκαν στη Ρωσία ή σε περιοχή που ελέγχεται από Ρώσους.

.

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: