Ουκρανία: Απελπισμένη κίνηση Πούτιν το μπαράζ βομβαρδισμών – Πολιτική και όχι στρατηγική απόφαση

Να αποκρυπτογραφήσουν την απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να «απαντήσει» στην έκρηξη της γέφυρας στην Κριμαία με μπαράζ βομβαρδισμών σε αρκετές πόλεις της Ουκρανίας, ανάμεσά τους και το Κίεβο, επιχειρούν διεθνή μέσα ενημέρωσης, καθώς το πρωί της Τρίτης οι σειρήνες της αεράμυνας ήχησαν ξανά στην ουκρανική πρωτεύουσα ενώ το μεσημέρι αναμένεται η συνέδριαση των G7 στην οποία θα παρέμβει και ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Τα ξημερώματα της Τρίτης σημειώθηκαν, δε, χτυπήματα στην πόλη Ζαπορίζια με την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών, Εμινέ Ντζέπαρ, να δηλώνει ότι οι Ρώσοι εκτόξευσαν τουλάχιστον 15 πυραύλους «στοχεύοντας σε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα, ένα νοσοκομείο και κατοικίες»

Κοινό πνεύμα των αναλύσεων σε Guardian και BBC ότι επρόκειτο για μια «απελπισμένη» κίνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία είχε περισσότερο πολιτική και όχι στρατιωτική αξία με στόχο να χτυπήσει στο ηθικό του ουκρανικού στρατού.

Απελπισμένη κίνηση

«Τα θύματα ήταν απλοί Ουκρανοί: τόσο αυτοί που σκοτώθηκαν σε μια διασταύρωση στο Κίεβο κοντά σε μια παιδική χαρά όσο και αυτοί που έμειναν χωρίς φως, νερό και θέρμανση σε αρκετές πόλεις. Αλλά το μπαράζ των χτυπημάτων της Δευτέρας ήταν μια απελπισμένη κίνηση του Πούτιν για να απαντήσει σε όσους ασκούν κριτική για τους στρατιωτικούς χειρισμούς μετά την έκρηξη στην Κριμαία» αναφέρει ο Guardian.

«Αυτό που έκανε ήταν μια ασήμαντη εκδίκηση. Μια προσωπική εκδίκηση» πρόσθεσε ο αναλυτής του Carnegie Endowment for International Peace, Αντρέι Κολεσνίκοφ.


.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: