Ουγγαρία: Εκπρόσωπος του Όρμπαν ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ανακατευτούν στον πόλεμο της Ουκρανίας

Η Ουγγαρία πρότεινε μια ειρηνευτική σύνοδο κορυφής στην πρωτεύουσά της Βουδαπέστη — μια πρόταση που χαρακτηρίστηκε «κυνική» από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας

Ένας εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν θα προμηθεύσει όπλα για να υποστηρίξει την Ουκρανία στη σύγκρουση με τη Ρωσία.

«Η Ουγγρική άποψη είναι σταθερή… δεν πρόκειται να ανακατευτούμε σε αυτόν τον πόλεμο με όπλα και προμηθεύοντας στρατιώτες», δήλωσε την Παρασκευή στο CNN ο Ζόλταν Κόβατς, διεθνής εκπρόσωπος του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν. Ωστόσο συμπλήρωσε πως η Βουδαπέστη θα στηρίξει το Κίεβο με ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει επικρίνει τον Όρμπαν, καλώντας στην Ουγγαρία να «αποφασίσει με ποιον είναι».

Μετά από μια σαρωτική εκλογική νίκη την περασμένη Κυριακή, ο Όρμπαν επιτέθηκε στον Ζελένσκι, λέγοντας ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατεία του «έπρεπε να πολεμήσει ενάντια σε έναν τεράστιο αριθμό αντιπάλων», συμπεριλαμβανομένου του Ουκρανού προέδρου.

Η Ουγγαρία πρότεινε μια ειρηνευτική σύνοδο κορυφής στην πρωτεύουσά της Βουδαπέστη — μια πρόταση που χαρακτηρίστηκε «κυνική» από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας Όλεγκ Νικολένκο.

Στο μεταξύ ο Όρμπαν έχει δηλώσει ότι η χώρα του θα ήταν διατεθειμένη να πληρώσει για το ρωσικό αέριο σε ρούβλια αφότου ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε ένα διάταγμα που απαιτούσε από τις «μη φιλικές χώρες» να πληρώσουν για το αέριο στο ρωσικό νόμισμα. Η Κομισιόν αντέδρασε τονίζοντας ότι θα ήταν παραβίαση των κυρώσεων της ΕΕ, με τον εκπρόσωπο του Όρμπαν να απαντάει πως θα ήταν «αδύνατο» να σταματήσει η αγορά ρωσικής ενέργειας.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: