Όταν οι φίλοι αλλάζουν συμπεριφορά: Πότε είναι καλό να απομακρυνθείς;

Πρόσφατα έχω παρατηρήσει κάποια πράγματα στη συμπεριφορά μιας πολύ κοντινής μου φίλης και ανησυχώ. Είναι λυπημένη ενώ άλλες φορές είναι χαρούμενη.

Θυμώνει και πριν από μερικές μέρες τσακώθηκα κατά κάποιο τρόπο μαζί της γιατί συναντηθήκαμε και μου μιλούσε ειρωνικά και δεν με άφησε ούτε να την αγκαλιάσω ενώ είχα να τη δω 3 εβδομάδες. Έχει γίνει καχύποπτη μαζί μου και νομίζει ότι λέω πράγματα άσχημα πίσω από την πλάτη της με μια άλλη φίλη μας.

Νομίζουν ότι υπερβάλλω, αλλά…

Επίσης ξεχνάει πολύ και έχει μια διαστρεβλωμένη άποψη για το πώς συνέβησαν κάποια πράγματα μεταξύ μας. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτά. Ειλικρινά πιστεύω ότι πάσχει από κάποια ψυχολογική διαταραχή αλλά για κάποιο λόγο κανείς δεν με καταλαβαίνει.

Νομίζουν ότι υπερβάλλω, ακόμα και η μητέρα της που της έχει μιλήσει αρκετές φορές. Οπότε ξέρει τι έχει γίνει μεταξύ μας. Δεν ξέρω τι να κάνω. Είμαι παράλογη; Πώς να τη χειριστώ;

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια Ειρήνη Παταργιά

Θα σου πρότεινα να μιλήσεις με τη φίλη σου και να της εκφράσεις τους προβληματισμούς σου. Αν είναι πρόθυμη να σε ακούσει και να συζητήσετε, έχει καλώς. Αν όμως είναι αρνητική και επιθετική, ίσως θα πρέπει να σκεφτείς το ενδεχόμενο να απομακρυνθείς από κοντά της.

Γιατί απλά όλο αυτό δεν σου κάνει καλό και χαλάει την ψυχική σου ηρεμία. Καλό είναι να έχουμε κοντά μας ανθρώπους που μας κάνουν να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μου και όχι το αντίθετο. Θέλω επίσης να θυμάσαι ότι δεν μπορούμε να βοηθήσουμε κανένα που δεν είναι πρόθυμος να βοηθήσει τον εαυτό του.

Ειρήνη Παταργιά
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια
irenepatargia@gmail.com

Φίλη… φίδι: Της είπα ότι μου αρέσει κι εκείνη του την… έπεσε!

Εδώ και ένα χρόνο έχω ερωτευτεί μια φίλη μου άλλα δεν είμαι ομοφυλόφιλη…

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: