Όταν ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του Δημήτρη Γραικού ευχόταν “να βρεθεί ο άνθρωπος να ησυχάσουμε κι εμείς” (βίντεο)

Ψύχραιμος, πειστικός και μιλώντας μόνο με καλά λόγια για το θύμα του είχε εμφανιστεί στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του Δημήτρη Γραικού.

Όπως θα δείτε στο βίντεο διάρκειας 12 λεπτών που ακολουθεί, ο 47χρονος έμπορος που φέρεται να δολοφόνησε τον Γραικό, αναφέρεται στα λεπτά που ακολούθησαν μετά τη συναλλαγή που είχαν, δηλώνοντας πλήρη άγνοια για ό,τι συνέβη στον άτυχο επιχειρηματία.

Η Αγγελική Νικολούλη φαίνεται πως αντιλήφθηκε τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε, καθώς και το σημείο με το νωπό τσιμέντο στο οποίο, τελικά, βρέθηκε η σορός και το αυτοκίνητο του Δημήτρη Γραικού.

‘Ήπιαμε τσιπουράκι, κάναμε τους λογαριασμούς μας και φύγαμε’

Αν και περιγράφει με λεπτομέρειες τη διαδρομή που έκανε ο ίδιος, σε ό,τι αφορά το 59χρονο θύμα δεν… γνωρίζει τίποτα. Μεταξύ άλλων, μιλώντας στην Αγγελική Νικολούλη εύχεται «να βρεθεί ο άνθρωπος να ησυχάσουμε κι εμείς!».

Στο σχετικό βίντεο ο δολοφόνος του Γραικού εξηγεί για τις μοιραίες ώρες προ της εξαφάνισης ότι «μόνοι μας καθίσαμε, κάναμε τους λογαριασμούς και ξεκινήσαμε να φύγει ο καθένας με το αυτοκίνητό του». Έπειτα, όπως είπε, «του έδωσα τα λεφτά, 17.000 ευρώ, και φύγαμε από εδώ». Όταν ερωτήθηκε αν ο Γραικός του είπε πού επρόκειτο να πάει, εκείνος απάντησε «τίποτα, όχι».

Μάλιστα, ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο αν κάτι συνέβη με τα χρήματα, όπως, για παράδειγμα, να διαπίστωσε ο Γραικός ότι ήταν λιγότερα, ο έμπορος τονίζει: «Τα χρήματα όλα είναι πληρωμένα, υπάρχουν καταθέσεις, επιταγές εξοφλημένες. Ο,τι ζώα παίρνουμε τα πληρώνουμε επί τόπου».

Έπειτα, η Αγγελική Νικολούλη τον ρωτά αν καβγάδισαν, με τον 47χρονο να λέει: «Όποιος έχει κάποιο στοιχείο να το πει στην Ασφάλεια (…). Οι συζητήσεις μας ήταν καθαρά επαγγελματικές».

Ο έμπορος, που δεχόταν διαρκώς ερωτήσεις από την Αγγελική Νικολούλη, είπε σε κάποιο σημείο ότι επικοινώνησε μαζί του ο ανιψιός του Γραικού. «Με πήρε ο ανιψιός και μου είπε “ο θείος μου δεν ήρθε”. Έφυγε, δεν ξέρω, του απάντησα εγώ», ανέφερε.

Αξίζει να αναφέρουμε και την απάντησή του στην ερώτηση αν θεωρεί ότι πρόκειται για μυστήριο το να εξαφανιστούν αυτοκίνητο και άνθρωπος με αυτόν τον τρόπo: «Μόνο μυστήριο; Με αυτό το παλιαυτοκίνητο θα έβγαινε εξωτερικό; Με τίποτα! […] Ακούγονται πολλά και διάφορα. Τον γνώριζα σαν κτηνοτρόφο και ήξερα ποιος είναι. Κι αυτός με γνώριζε και γι’ αυτό με πήρε τηλέφωνο».

Ερωτηθείς στη συνέχεια αν θεωρεί έντιμο τον Δημήτρο Γραικό, ο δολοφόνος του απαντά: «Για μένα είναι εντάξει. Εγώ με τον Γραικό κάναμε 10 σφαγές». Σε εκείνο το σημείο μάλιστα ο έμπορος εκφράζει την ευχή «να βρεθεί ο άνθρωπος να ησυχάσουμε κι εμείς. Όποια κι αν είναι η κατάληξη».

Στη διαδρομή που έκανε με τον έμπορο, η Αγγελική Νικολούλη διαπίστωσε ότι υπήρχε μια φρέσκια τσιμεντένια κατασκευή στην κτηνοτροφική μονάδα του ύποπτου εμπόρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς δεν έλαβε πειστικές απαντήσεις, ζήτησε από τις Αρχές να ερευνήσουν το σημείο, όπως και έγινε.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: