Όταν η φύση παίρνει τα πινέλα της, δημιουργεί εικόνες όπως αυτές στη λίμνη Τσιβλού

Όταν η φύση έχει έμπνευση και κέφια, «παίρνει» τα πινέλα της και δημιουργεί υπέροχες εικόνες, όπως εκείνες που αντικρίζει κανείς φτάνοντας στη λίμνη Τσιβλού. Ένα μαγευτικό σκηνικό που απλώνεται μπροστά σας και βρίσκεται στις πλαγιές του Χελμού και σε υψόμετρο 700 μέτρων, στα μισά της διαδρομής από Ακράτα για Ζαρούχλα.

Στη λίμνη Τσιβλού όλο τον χρόνο είναι υπέροχα. Όμως, το φθινόπωρο τα χρώματα που την «ντύνουν» είναι κάτι παραπάνω από μαγευτικά, ειδικά όταν η λίμνη περιβάλλεται από ένα τοπίο με πυκνό πευκοδάσος.

Η Τσιβλου δημιουργήθηκε μετά από μια μεγάλη κατολίσθηση το 1913 και έκτοτε φράχτηκε η κοίτη του ποταμού Κράθη, με αποτέλεσμα αυτό του υπέροχο σκηνικό. Κι αποτελεί σημαντικό υγροβιότοπο με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

Οι λάτρεις των δραστηριοτήτων στη φύση, εδώ θα ανακαλύψουν τον αγαπημένο τους προορισμό, καθώς η λίμνη Τσιβλού ενδείκνυται για πεζοπορία και ποδηλατάδα στις όχθες της λίμνης, μέχρι κωπηλασία ακόμη και κολύμπι κατά την διάρκεια των πιο ζεστών μηνών του χρόνου.

Τέλος, βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Πάρκο Χελμού-Βουραϊκού, μια περιοχή εξαιρετικής ομορφιάς και μεγάλης σημασίας, που είναι ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Natura 2000.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: