Όσο τον φτύνω, τόσο κολλάει: Γιατί δεν «πιάνει» αυτή η τακτική;

Γνώρισα ένα παιδί που δεν μου έκανε θετική εντύπωση στην αρχή και την επόμενη ημέρα κιόλας του έστειλα μήνυμα να το αφήσουμε.

Μετά από δύο ημέρες το μετάνιωσα και του έστειλα μήνυμα ότι θέλω να τον δω γιατί τον σκεφτόμουν. Αυτός ανταποκρίθηκε και μου είπε ότι και αυτός με σκεφτόταν.

Δεν μπορούσα να ανταποκριθώ

Τελικά βρεθήκαμε και περνούσαμε αρκετό χρόνο μαζί. Περίπου ένα μήνα. Με έπαιρνε τηλέφωνο, βρισκόμασταν, βγαίναμε έξω, μου μαγείρευε. Αλλά και πάλι δυστυχώς εγώ δεν μπορούσα να ανταποκριθώ.

Του είπα να το αφήσουμε για λίγο και πως θα τον πάρω τηλέφωνο. Για άλλη μια φορά το μετάνιωσα. Τον πήρα τηλέφωνο και δεν το σήκωνε. Του έστειλα μήνυμα και δεν απαντούσε.

Ήθελα να με διεκδικήσει

Δεν ανταποκρίθηκε γενικά σε αυτά που έκανα. Έστειλε μόνος του το Πάσχα δύο μηνύματα τι κάνω και πώς περνάω. Πίστευα ότι θα μου πει να βγούμε αλλά δεν το έκανε.

Ήθελα να με διεκδικήσει γιατί του είπα να βρεθούμε αλλά δεν έχει κάνει καμία κίνηση. Το κακό είναι ότι τον σκέφτομαι πάρα πολύ και στενοχωριέμαι γιατί δεν ξέρω τι άλλο να κάνω αφού ο ίδιος νιώθω ότι με παράτησε. Ποια είναι η συμβουλή σας;

Στο ερώτημα απαντά η ψυχοθεραπεύτρια Δήμητρα Φιλοπούλου

Αγαπητή αναγνώστρια,

Σχέσεις κάνουμε για να περνάμε καλά. Για να νιώθουμε ότι κάποιος μας θέλει, μας ποθεί, ότι θέλει να περνάει χρόνο μαζί μας. Κάνουμε σχέσεις γιατί είναι ωραίο να νιώθουμε πως κάποιος μας έχει διαλέξει και θέλει να είναι μαζί μας.

Επίσης, αρκετοί είναι και εκείνοι που κάνουν σχέση για τη συναισθηματική ασφάλεια που τους προσφέρει το «μαζί». Βλέπετε λίγο πού το πάω;

Σας έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία

Από το ερώτημα σας, δεν μπορώ να διακρίνω με ποιο κίνητρο θα συνέχιζε ο άνθρωπος αυτός τη σχέση αυτή. Από ότι καταλαβαίνω, σας έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία παρά την πρώτη σας απόρριψη.

Μπήκατε σε σχέση, κάνατε πράγματα μαζί και τελικά του ζητήσατε (για δεύτερη φορά) να το αφήσετε. Και σεβάστηκε την απόφαση σας και το αφήσατε.

Γιατί να κάνει κίνηση;

Τώρα ήρθε η ώρα να σεβαστείτε και εσείς εκείνον. Γιατί να διεκδικήσει κάποιον που μόνο τον έχει απορρίψει; Γιατί να κάνει κίνηση για κάποιον που τον έχει αδειάσει συναισθηματικά;

Και στο τέλος, γιατί να συνεχίσει να ρισκάρει τα αισθήματα του για κάποιον που δεν είναι και σίγουρος ότι θέλει να είναι μαζί του; Από τη στάση του καταλαβαίνω ότι δεν του αρέσει η απόρριψη.

Και επίσης ότι δεν του αρέσουν τα «παιχνίδια» στις σχέσεις. Και η αλήθεια είναι πως το βρίσκω πολύ υγιές. Ως προς εσάς, θα σας συμβούλευα να εξετάσετε το γιατί θέλετε κάποιον μόλις καταλάβετε ότι δεν είναι διαθέσιμος.

Γιατί μπήκατε στη διαδικασία να κάνετε σχέση;

Αν δεν ήσαστε σίγουρη για το αν τον θέλετε γιατί μπήκατε στη διαδικασία να κάνετε σχέση; Γιατί μόλις έγινε σταθερή η σχέση, εσείς είπατε να το αφήσετε; Και το κυριότερο, γιατί μόλις εκείνος είπε «δεν θέλω άλλο», εσείς ξεκινήσατε να τον σκέφτεστε πάρα πολύ;

Αν δεν νιώθετε άνετα σε μία σχέση που αρχίζει και γίνεται σταθερή, αν επιμένετε να μπαίνετε σε σχέσεις που δεν θέλετε, αν δεν σταματήσετε να βλέπετε την απόρριψη ως σημάδι έρωτα, τότε δεν θα μπορέσετε να νιώσετε την ασφάλεια και όλα τα θετικά και όμορφα συναισθήματα που μπορεί να σας προσφέρει μία σχέση.

Δήμητρα Φιλοπούλου
Ψυχοθεραπεύτρια MSc
Παπαδιαμάντη 7, Άνω Πατήσια
Τηλ.: 213 0 292167, 6956 297109
Facebook: 

Ερωτική απογοήτευση: Φοβάμαι να δεθώ μαζί του μήπως πληγωθώ και πάλι…

Ερωτική απογοήτευση: 5 χρήσιμα tips για να τον ξεπεράσεις

Ζώδια και απογοήτευση: Πώς την αντιμετωπίζει το καθένα ξεχωριστά

Ερωτική απογοήτευση: Τι συμβαίνει στο σώμα και πώς την ξεπερνάς

Απόρριψη: Γιατί κάνω παρέα μόνο με άτομα περιθωριοποιημένα, ενώ δεν το θέλω;

Πώς βιώνουν τα παιδιά το αίσθημα της απόρριψης;

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: