Όσκαρ 2019: "Γιώργο είσαι ο καλύτερος σκηνοθέτης" – Δάκρυσε ο Λάνθιμος με την Κόλμαν

Σε μια βραδιά που δεν επεφύλασσε σχεδόν καμία έκπληξη, με τα πιο πολλά βραβεία να μοιράζονται και να πηγαίνουν στα φαβορί, το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου που κατόρθωσε να αποσπάσει η Ολίβια Κόλμαν για το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου ενδεχομένως να ήταν η πιο ευχάριστη στιγμή.

Η μοναδική Βρετανή ηθοποιός, πρωταγωνίστρια της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου όπου υποδύθηκε τη Βασίλισσα Άννα, κατόρθωσε να νικήσει το μεγάλο φαβορί Γκλεν Κλόουζ, μια σπουδαία ερμηνεύτρια η οποία δυστυχώς έχασε για έβδομη φορά στην καριέρα της το Όσκαρ.

Εμφανώς συγκινημένη δέχτηκε ένα φιλί από τον Έλληνα σκηνοθέτη πριν να ανέβει στη σκηνή του Dolby Theatre προκειμένου να παραλάβει το βραβείο από τους περσινούς νικητές Φράνσις Μακντόρμαντ και Σαμ Ρόκγουελ.

«Γιώργο, είσαι ο καλύτερος σκηνοθέτης, με την καλύτερη ταινία» δήλωσε μεταξύ άλλων στον ευχαριστήριο λόγο της, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη μεγάλη της αντίπαλο, που χαμογελούσε με φανερή αμηχανία.

Την στιγμή εκείνη ο σκηνοθέτης έκανε ένα κοντινό πλάνο στον Γιώργο Λάνθιμο, και κατέγραψε ότι ήταν δακρυσμένος από συγκίνηση.

Το Όσκαρ της Κόλμαν ήταν το μοναδικό το οποίο κατόρθωσε να αποσπάσει η ταινία του Λάνθιμου από τις 10 συνολικά υποψηφιότητες τις οποίες είχε συγκεντρώσει.

Η 45χρονη ηθοποιός η οποία συνεργάστηκε για δεύτερη φορά με τον Έλληνα δημιουργό έπειτα από τον «Αστακό» πρόκειται να πρωταγωνιστήσει, αυτή φορά ως Βασίλισσα Ελισάβετ, στους επόμενους κύκλους της διάσημης τηλεοπτικής σειράς «The Crown».

Δείτε το βίντεο της απονομής:

Πηγή: diaforetiko

(?)

SHOWBIZ

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: