Οριστική απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον Νίκο Μανιαδάκη

Το Δικαστικό Συμβούλιο επικύρωσε το μεσημέρι της Παρασκευής με βούλευμά του την εισαγγελική διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα του Νίκου Μανιαδάκη, κατηγορούμενου για την υπόθεση Novartis, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα.

Ο κ. Μανιαδάκης εμφανίστηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που έκρινε την προσφυγή του για άρση της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, η οποία του επιβλήθηκε μετά την ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο κ. Μανιαδάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είμαι εδώ το φωνάζω δυνατά. Είμαι σίγουρος ότι θα λάμψει η αλήθεια και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη».

Παράλληλα, ο Θεόδωρος Μαντάς δήλωσε ότι ο εντολέας του εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στο δικαστικό συμβούλιο και προσέθεσε: “Εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας για την νομιμότητα της διάταξης απαγόρευσης εξόδου. Πιστεύουμε θα γίνουν δεκτές και θα ακυρωθεί. Ο καθηγητής είναι εδώ, παρών εμφανίστηκε αυτοπροσώπως. Συνεχίζει και κατοικεί νόμιμα στην Αθήνα. Ο ύποπτος φυγής είναι παρών”.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν αναφέρθηκε σε πιέσεις, η απάντηση του κ. Μαντά ήταν: «Αυτό που μπορώ να πω είναι πως ήταν εξαιρετική διαδικασία…Παρασχέθηκε η δυνατότητα να αναπτυχθούν και οι αιτιάσεις ουσίας αλλά και οι νομικές. Περιμένουμε με αγωνία το βούλευμα».

 

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: