Οργισμένη απάντηση FIBA στην Ευρωλίγκα

Η FIBA απέρριψε τρεις παρόμοιες προτάσεις της Ευρωλίγκας για τη διεξαγωγή των προκριματικών και την κατηγορεί πως θέλει να επέμβει στη λειτουργία ομοσπονδιών και πρωταθλημάτων

Το χάσμα μεταξύ FIBA και Ευρωλίγκας παραμένει. Η παγκόσμια ομοσπονδία έκανε γνωστό πως υπήρξε συνάντηση των δύο πλευρών σήμερα, στην οποία της κατατέθηκαν τρεις προτάσεις για την τροποποίηση του καλενταριού, ωστόσο όλες τους περιλάμβαναν την κατάργηση των «παραθύρων» μεσούσης της περιόδου και τα τοποθετούσαν όλα μαζί μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου. Παράλληλα η FIBA κατηγορεί την Ευρωλίγκα πως θέλει να επέμβει στη λειτουργία ομοσπονδιών και πρωταθλημάτων και επιφυλάσσεται για αντίδραση μετά από συνεννόηση με τις ομοσπονδίες-μέλη της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η FIBA επιβεβαιώνει πως υπήρξε την Πέμπτη συνάντηση με την Ευρωλίγκα (ECA) και παρέλαβε τρεις παραλλαγές για το αποκαλούμενο ‘διεθνές καλεντάρι’, με την πρώτη εξ αυτών να είναι αντίγραφο της ίδιας πρότασης που της έγινε τον περασμένη Σεπτέμβριο. Και οι τρεις παραλλαγές της πρότασης είχαν κοινό παρανομαστή τον περιορισμό της δράσης των εθνικών ομάδων παγκοσμίως σε ένα διάστημα έξι εβδομάδων ετησίως μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου, κάτι που σημαίνει πως οι εθνικές ομάδες δεν θα είχαν συνεχή και συνεπή παρουσία στη διάρκεια της χρονιάς, κάτι που είναι θεμελιώδες για την παγκόσμια ανάπτυξη του αθλήματος.

Επιπροσθέτως, η ECA θέτει υπό αμφισβήτηση κάθε συμφωνία πάνω στο καλεντάρι και ζητά από τη FIBA να αποδεχτεί μια σειρά από νέα σημεία, που επηρεάζουν ευθέως την οργάνωση των ομοσπονδιών και των εγχώριων πρωταθλημάτων.

Η FIBA θα συνεδριάσει μαζί με τα μέλη της οικογένειάς της (ομοσπονδίες, λίγκες, σύλλογοι και παίκτες) για τις προτάσεις της ECA και πώς θα τους επηρέαζαν και θα δράσει αναλόγως.

Παρά το μποϊκοτάζ που επιχείρησε η ECA, τα δύο πρώτα παράθυρα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 διεξήχθησαν με επιτυχία το Νοέμβριο και τον Φεβρουάριο καταρρίπτοντας ρεκόρ παρουσίας φιλάθλων για εντός έδρας αγώνες. Η FIBA ανυπομονεί για το τρίτο παράθυρο που θα γίνει Ιούνιο και Ιούλιο.

Ως ομοσπονδία του αθλήματος, η FIBA είναι πάντα έτοιμη να εξετάσει και να λάβει υπόψη προτάσεις που σέβονται τις εθνικές ομάδες και τα εθνικά πρωταθλήματα για τον κύκλο μετά το 2021».

(?)

Action24.gr

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: