Οργή για τα νέα σκίτσα του Charlie Hebdo για τους μετανάστες (Pics)

Οργή για τα νέα σκίτσα του Charlie Hebdo για τους μετανάστες… (Pics)

Οργή για τα νέα σκίτσα του Charlie Hebdo για τους μετανάστες (Pics)

Κάποιοι εξοργίζονται κάνοντας λόγο για απαράδεκτη προσβολή σε βάρος ενός άτυχου μικρού παιδιού που βρήκε τον πιο τραγικό θάνατο και η εικόνα του αναδείχθηκε σε σύμβολο του Οργή για τα νέα σκίτσα του Charlie Hebdo για τους μετανάστες (Pics)προσφυγικού δράματος στη Μεσόγειο κι άλλοι αναγνωρίζουν το αιχμηρό, κυνικό και συχνά ενοχλητικό γαλλικό χιούμορ της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo.

Σε κάθε περίπτωση, το Charlie Hebdo κατάφερε για ακόμα μία φορά να προκαλέσει με το πρωτοσέλιδό του.

Ο τίτλος είναι: Καλώς ήρθατε μετανάστες.

Στο πρώτο καρτούν απεικονίζεται ο 3χρονος Αϊλάν νεκρός στην ακτή- όπως στη φωτογραφία που συγκλόνισε τον κόσμο- με φόντο μια πινακίδα με τον γνωστό κλόουν- μασκότ φαστ φουντ σε διαφήμιση για δύο παιδικά μενού στην τιμή του ενός. Από πάνω γράφει: Τόσο κοντά στο στόχο του…ch01

Στο δεύτερο αναφέρεται Να η απόδειξη πως η Ευρώπη είναι χριστιανική. Φαίνεται ένας άνδρας που μοιάζει στον Χριστό να περπατά στο νερό και γράφει οι χριστιανοί περπατούν στο νερό ενώ δίπλα σε ένα παιδί που βουλιάζει γράφει τα παιδιά των μουσουλμάνων βυθίζονται.ch02

Οργή για τα νέα σκίτσα του Charlie Hebdo για τους μετανάστες (Pics)Πολλοί χρήστες στα social media άσκησαν έντονη κριτική θεωρώντας προσβλητική τη χρήση του θανάτου του Αϊλάν για σατιρικούς σκοπούς ενώ άλλοι λένε πως το Charlie απλώς καρφώνει τον τρόπο με τον οποίο η Δύση διαχειρίζεται την προσφυγική κρίση.

Τα σκίτσα είναι του Laurent “Riss” Sourisseau, ο οποίος βρίσκεται διαρκώς με συνοδεία αστυνομικών με πολιτικά μετά την επίθεση στα γραφεία του Charlie Hebdο στις αρχές του χρόνου.

Στην επίθεση ο Riss είχε χτυπηθεί στον ώμο.

Ο ιδρυτής του think-tank Quilliam Maajid Nawaz, μουσουλμάνος και ο ίδιος, υπερασπίστηκε το σκίτσο σημειώνοντας: Τα σκίτσα αυτά δείχνουν το αντι- προσφυγικό μας αίσθημα. Η εικόνα των McDonald’s είναι σκληρή κριτική στον άκαρδο ευρωπαϊκό καταναλωτισμό με φόντο μια από τις χειρότερες ανθρώπινες τραγωδίες της εποχής μας. Η εικόνα με τους χριστιανούς που περπατούν στο νερό ενώ οι μουσουλμάνοι πνίγονται επικρίνει προφανώς την υποκριτική ευρωπαϊκή χριστιανική ‘αγάπη’. Αδελφοί μουσουλμάνοι, δεν είναι όλοι και όλα εναντίον μας πάντα. Αλλά αν διαρκώς συμπεραίνουμε πως είναι και αντιδρούμε σαν να είναι, τότε σίγουρα θα γίνουν.

Οργή για τα νέα σκίτσα του Charlie Hebdo για τους μετανάστες (Pics)

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: