ΟΝΝΕΔ: Διήμερη Πανελλαδική Δράση Ενημέρωσης για την οδική ασφάλεια σε περισσότερα από 20 σημεία σε όλη τη χώρα

Παγκοσμίως, τα τροχαία δυστυχήματα ευθύνονται για σχεδόν 4.000 θανάτους την ημέρα, δηλαδή πάνω από ένα εκατομμύριο ετησίως. Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει κατορθώσει τα τελευταία χρόνια να μειώσει τον αριθμό των νεκρών από τροχαία δυστυχήματα, εξακολουθεί να θρηνεί εκατοντάδες θύματα κάθε χρόνο, καθώς και χιλιάδες τραυματίες. Το ζήτημα της ασφαλούς χρήσης των δρόμων και της αποφυγής ατυχημάτων, τα οποία βρίσκονται σε έξαρση ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες στη χώρα μας, επέλεξε να θίξει η ΟΝΝΕΔ.

Στο πλαίσιο αυτό, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων, που τιμάται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου, η ΟΝΝΕΔ πραγματοποίησε διήμερη πανελλαδική δράση ενημέρωσης.




Στόχος της δράσης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε περισσότερα από 20 διαφορετικά σημεία σε ολόκληρη τη χώρα, είναι να ευαισθητοποιήσουμε κάθε νέο και νέα ώστε να δημιουργηθεί μια κουλτούρα οδικής συμπεριφοράς που θα συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε νέους ανθρώπους, βυθίζοντας στο πένθος εκατοντάδες οικογένειες.

Τα μέλη της ΟΝΝΕΔ από ολόκληρη την Ελλάδα βρέθηκαν στον δρόμο, σε κεντρικές αρτηρίες μετακίνησης, διανέμοντας ενημeρωτικά φυλλάδια με κανόνες οδικής συμπεριφοράς.




Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου δήλωσε για την πανελλαδική δράση της οργάνωσης : «Η χώρα μας δυστυχώς κρατάει ακόμη τα σκήπτρα στην επικινδυνότητα στα τροχαία ατυχήματα και το φαινόμενο αυτό χειροτερεύει τους καλοκαιρινούς μήνες κυρίως στα νησιά. Το ζήτημα της οδικής ασφάλειας είναι πριν και πάνω απ’ όλα ζήτημα παιδείας. Γι’ αυτό το λόγο, ως ΟΝΝΕΔ είχαμε θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την εισαγωγή της Οδικής Ασφάλειας ως διδακτικό αντικείμενο ήδη από τις πρώτες τάξεις του σχολείου. Σε αυτή την κατεύθυνση, επιλέξαμε να βγούμε έξω στο δρόμο απευθυνόμενοι σε όλους τους νέους ανθρώπους και να αναδείξουμε το συγκεκριμένο ζήτημα. Σκοπός μας: να δημιουργηθεί μια νέα κουλτούρα στα παιδιά ως χρηστών του δρόμου αλλά και μελλοντικών οδηγών. Η οδική ασφάλεια οφείλει να είναι η προτεραιότητα για κάθε χρήστη του δρόμου. Καλή οδική συμπεριφορά σημαίνει ότι σεβόμαστε την ανθρώπινη ζωή και την ασφάλεια τη δική μας και των συνανθρώπων μας».



.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: