One Night Stand οι δύο οπτικές: Έτσι το βλέπουν οι άντρες κι έτσι οι γυναίκες

Ενδιαφέροντα ευρήματα για το πώς βλέπουν οι άντρες και πώς οι γυναίκες τα one night stand φέρνει στο φως νέα μελέτη.

Νορβηγοί επιστήμονες δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Evolutionary Psychology τη μελέτη που αναφέρει ότι άνδρες και γυναίκες φαίνεται να μετανιώνουν για τις περιστασιακές σeξουαλικές εμπειρίες της μας νύχτας, αλλά για διαφορετικούς λόγους. Διαβάστε παρακάτω…

Από την μια πλευρά οι γυναίκες μετανιώνουν για την επιλογή τους και από την άλλη πλευρά οι άνδρες μετανιώνουν που δεν το κάνουν πιο συχνά.

Οι ερευνητές, μελέτησαν 263 άτομα, 19-37 ετών σχετικά με τις πρόσφατες ερωτικές «περιπέτειες» της μιας νύχτας.

Από τις απαντήσεις τους μία στις τρεις γυναίκες δήλωσε ευχαριστημένη για τη σeξουαλική εμπειρία της, ενώ στους άνδρες το αντίστοιχο ποσοστό ξεπερνούσε το 50%.

Οκτώ στις δέκα γυναίκες δήλωσαν χαρούμενες που είχαν αρνηθεί μια τέτοια περιπέτεια περιστασιακού σeξ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες ήταν μόνο 43%.

Οι επιστήμονες αποδίδουν τις διαφορές μεταξύ των δύο φύλων στην εξελικτική πορεία του ανθρώπινου είδους.

Εδώ και χιλιάδες χρόνια, άνδρες και γυναίκες έχουν ακολουθήσει διαφορετικές σeξουαλικές στρατηγικές, κυρίως επειδή οι γυναίκες είναι υποχρεωμένες να γεννήσουν και να αναθρέψουν παιδιά. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι μια γυναίκα έχει «προγραμματιστεί» να προσέχει περισσότερο μήπως μείνει έγκυος από τον λάθος σύντροφο.

Αντίθετα με τις γυναίκες που εκ φύσεως κάνουν λίγα παιδιά, οι άνδρες μπορούν να γίνουν πατέρες χιλιάδων παιδιών, αρκεί να βρουν γόνιμες -και πρόθυμες- γυναίκες. Συνεπώς, για έναν άνδρα δεν έχει την ίδια σημασία -από εξελικτική σκοπιά- η ποιότητα της συντρόφου.

sxeseis

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: