Ομηρία Γαλλία: Νεκρός ο τρομοκράτης – Τρεις νεκροί

Νεκρός από τα πυρά της Γαλλικής αστυνομίας «έπεσε» ο τζιχαντιστής που σκότωσε τουλάχιστον τρία άτομα σε σούπερ μάρκετ της πόλης Τρεμπ της Γαλλίας.

 

Ο δράστης εισέβαλε σήμερα το πρωί φωνάζοντας «Ο Θεός είναι μεγάλος» και απειλώντας να σκοτώσει όποιον έβρισκε στο διάβα του.

Σύμφωνα με το BFM TV, ο Μαροκινός άνδρας γύρω στα 30 που έσπειρε τον τρόμο στη μικρή πόλη της Νοτιοδυτικής Γαλλίας, πυροβολήθηκε από αστυνομικούς, με κάποια τοπικά ΜΜΕ να μεταδίδουν μάλιστα ότι είναι νεκρός.

Τουλάχιστον τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους στην κατάσταση ομηρίας που βρισκόταν σε εξέλιξη από τις 10.30 το πρωί. Ο αριθμός των τραυματιών είναι ακόμα ασαφής, αφού αρκετά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 12 τραυματίες, αλλά το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαιώνει μόνο 3 τραυματισμούς, ένας εκ των οποίων σοβαρός.

 

Ο δράστης, Μαροκινός γύρω στα 30, σύμφωνα με την Parisien, εισέβαλε οπλισμένος με μαχαίρια, όπλο και χειροβομβίδες στο σουπερμάρκετ και ακούστηκαν πυροβολισμοί. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο ένοπλος φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος(Αλαχού Ακμπάρ) , θα σας σκοτώσω όλους» και δήλωσε «στρατιώτης του ISIS».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης φαίνεται να έθεσε ως όρο την απελευθέρωση του μακελάρη στην επίθεση στο Παρίσι,Σαλάχ Αμπντεσλάμ ώστε να παραδώσει τους ομήρους.

Πηγή: politis.com.cy

seleo.gr-Diethni

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: