Ομέρ Τσελίκ προς Δένδια και Παναγιωτόπουλο: «Μην κάνετε κακά αστεία με την Τουρκία για στρατιωτική δράση»

Κατηγορίες ότι η Ελλάδα αυξάνει την ένταση με την Τουρκία εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Τούρκος αξιωματούχος συνέστησε να μην γίνονται αστεία περί στρατιωτικής σύγκρουσης, καθώς, όπως τόνισε, η Τουρκία διαθέτει έναν από τους ισχυρότερους στρατούς παγκοσμίως. «Εν τω μεταξύ, υπάρχουν λέξεις που αυξάνουν συνεχώς την ένταση από την Ελλάδα. Η Ελλάδα δήλωσε ότι είναι έτοιμη για πόλεμο με την Τουρκία», ανέφερε ο Τσελίκ.

Όπως υπογράμμισε, ο Τούρκος εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, «η Τουρκία είναι κράτος δικαίου. Προτεραιότητά είναι η προστασία των δικαιωμάτων της μέσω του δικαίου», δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ. «Όλοι γνωρίζουν ότι ο τουρκικός στρατός είναι ένας από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο και ότι είναι αναμφισβήτητη η ισχύς και η αποφασιστικότητά του», πρόσθεσε μεταξύ άλλων. «Λέμε στον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών να μην κάνει τέτοια κακά αστεία», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο Star, είχε στείλει σαφές μήνυμα στην Τουρκία, ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για όλα, ακόμη και για στρατιωτική δράση, προκειμένου να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα. «Δε θέλουμε να φτάσουμε εκεί, αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε απόλυτο βαθμό», είπε μεταξύ άλλων.

Ο Νίκος Δένδιας με συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής είχε προειδοποιήσει την Τουρκία ότι «οι αναθεωρητισμοί και τα περί «γκρίζων ζωνών»θα μπορούσαν να της γυρίσουν μπούμερανγκ» λέγοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια της Τουρκίας

Πολιτική

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: