Ομάρ, ο μεγαλύτερος γάτος του κόσμου [φωτο]

Όταν ο Ομάρ υιοθετήθηκε το 2013 από την Στέφι Χερστ είχε ακριβώς το ίδιο μέγεθος με τα υπόλοιπα γατάκια-αδερφάκια του. Ωστόσο, πλέον έχει μήκος 120 εκατοστά και μάλλον είναι ο μακρύτερος γάτος του κόσμου.

Ο υπερμεγέθης γάτος ράτσας Μέιν Κουν από την Μελβούρνη έκανε την εμφάνισή του στα social media και μία από τις φωτογραφίες του κοινοποιήθηκε στον λογαριασμό Cats of Instagram πάνω από 270.000 φορές. Τότε ξεκίνησε τότε να εμφανίζεται σε εθνικό επίπεδο στην τηλεόραση αλλά και στον αυστραλιανό τύπο.

Έτσι οι υπεύθυνοι του βιβλίου Γκίνες επικοινώνησαν με την Στέφι. Ο μέχρι στιγμής κάτοχος του ρεκόρ είναι ένας επίσης Μέιν Κουν γάτος μήκους 118 εκατοστών.

Όσον αφορά στην καθημερινότητα του Ομάρ, συνήθως ξυπνάει στις 5 το πρωί, τρώει δυο κουταλιές ξηράς τροφής για πρωινό, γυρίζει μέσα στο σπίτι, παίζει στην αυλή, παίρνει έναν υπνάκο στο τραμπολίνο και τρώει κρέας ωμού καγκουρό για βραδινό. «Αγοράζουμε κρέας καγκουρό εκτροφείου στο σούπερ μάρκετ. Είναι το μόνο κρέας που μπορούμε να του βρούμε και να του αρέσει», λέει η ιδιοκτήτριά του στο BBC.

Το υπερανεπτυγμένο κατοικίδιο έχει ανεπτυγμένη προσωπικότητα και αφήνει πολλές τρίχες στο σπίτι. Ζυγίζει 14 κιλά και είναι αρκετά βαρύς για τις συνηθισμένες αγκαλιές. Η μεταφορά του απαιτεί ειδικό κλουβί για σκύλους.

«Επειδή πιάνει πολύ χώρο στο κρεβάτι αναγκαζόμαστε και τον κλειδώνουμε έξω από την κρεβατοκάμαρα το βράδυ. Όλοι οι φίλοι μας θέλουν να έρθουν και να δουν τη γάτα μας. Ρωτούν αν είναι φωτοσοπαρισμένος ή μας λένε ότι δεν μπορεί να είναι αληθινός και μετά τον βλέπουν με σάρκα και οστά», προσθέτει η Στέφι.

 

Βέβαια, ακόμα και αν δεν καταφέρει να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ, η Στέφι πιστεύει ότι θα είναι καλύτερα για τον Ομάρ, καθώς προτιμούσε το χαλαρό του λαϊφστάιλ, ενώ τώρα δείχνει σημάδια κατάρρευσης.

«Ανυπομονεί να επιστρέψει στους υπνάκους του, στο να μασουλάει κρέας καγκουρό και να μας κρατάει ξύπνιους όλη τη νύχτα» λέει χαριτολογώντας. «Θα του άρεσε πολύ να ξαναγίνει μια φυσιολογική οικόσιτη γάτα».

viral

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: