Ομαλή η λειτουργία των λαϊκών με τα μέτρα για τον κορονοϊό

Την ικανοποίησή τους από την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία των λαϊκών αγορών για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού εκφράζουν κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής, μετά τους ελέγχους που πραγματοποίησαν.

«Τηρείται απαραίτητα η απόσταση των πέντε μέτρων μεταξύ των πάγκων και η χρήση και διανομή υγειονομικών και απολυμαντικών υλικών, τόσο από τους ίδιους τους πωλητές όσο και από τους πελάτες», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Λαϊκών Αγορών, Σταύρος Μελάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στις λαϊκές αγορές και η Περιφέρεια Αττικής μερίμνησαν σχετικά διαθέτοντας ικανή ποσότητα υγειονομικού υλικού για την προστασία του κλάδου και των πελατών.

«Μεμονωμένα περιστατικά που δεν θα επαναληφθούν»

Όπως σημείωσε ο κ. Μελάς, παρατηρήθηκαν και μεμονωμένα περιστατικά με παραγωγούς, κυρίως εκτός Περιφέρειας Αττικής, οι οποίοι δεν είχαν γίνει γνώστες των μέτρων -λόγω της προχωρημένης ώρας ανακοίνωσής τους- και είχαν μεταφέρει τα προϊόντα από νωρίς το βράδυ στον χώρο τους.

Ωστόσο, αυτό δεν πρόκειται να επαναληφθεί, όπως τόνισε ο περιφερειακός σύμβουλος, καθώς από αύριο θα διατηρηθεί απαρέγκλιτα η μείωση κατά 50% των εργαζομένων στη λαϊκή (και το υπόλοιπο 50% την επόμενη εβδομάδα), με τους εμπλεκόμενους εμπόρους και πελάτες να προσέχουν τηρώντας αυστηρά όλα τα μέτρα ασφαλείας, τόσο για τη δική τους προστασία όσο και του συνόλου.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων, τα οποία χαρακτήρισε «αναγκαία», προκειμένου να «παραμείνουν ανοικτές οι λαϊκές αγορές», και για την τήρηση τους, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, όταν ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή 20 Μαρτίου, ζήτησε τη συνδρομή και των δήμων που διαθέτουν Δημοτική Αστυνομία.

Επίσης, για τη διασφάλιση της λειτουργίας των λαϊκών αγορών κρίθηκε απαραίτητη η αυστηρή και συστηματική επιτήρηση των νέων μέτρων από κλιμάκια αρμόδιων υπαλλήλων της Περιφέρειας.

Μέτρα, τα οποία, πέρα από τη μείωση κατά 50% του αριθμού των παραγωγών και την αύξηση της απόστασης των πάγκων στα 5 μέτρα, περιλαμβάνουν: Αυστηρό έλεγχο των εισερχόμενων πελατών για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, διάθεση μόνο διατροφικών ειδών πρώτης ανάγκης και χρήση μάσκας και γαντιών από τους πωλητές, οι οποίοι θα διαθέτουν γάντια και στους πελάτες.

Τέλος, ο κ. Πατούλης απηύθυνε θερμές ευχαριστίες στην Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) και τον πρόεδρό της, Δ. Μουλιάτο για την προσφορά προϊόντων στην Περιφέρεια, με στόχο τη στήριξη ευπαθών ομάδων πολιτών.

Πρόκειται για τα προϊόντα που είχαν προμηθευτεί οι επαγγελματίες πωλητές για τις λαϊκές αγορές (ακυρώθηκαν το Σάββατο 21 Μαρτίου λόγω της κυβερνητικής απόφασης) και παρέμειναν αδιάθετα. Με απόφαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας παραχωρήθηκαν στην Περιφέρεια για τις κοινωνικές δομές, καθώς και για πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: