Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Η Τζιλ Μπάιντεν θα παρακολουθήσει την τελετή έναρξης

Αν και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ θα βρίσκεται στο στάδιο, οι θεατές έχουν αποκλειστεί από τα γήπεδα, λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο – Στόχος να δείξει ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τους αθλητές που αγωνίζονται με την αμερικανική σημαία

Παρούσα στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο θα είναι η Τζιλ Μπάιντεν, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ θα παρακολουθήσει την εναρκτήρια τελετή στις 23 Ιουλίου χωρίς τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ενώ θα είναι το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό που θα κάνει μόνη της.

Η μετάβασή της στην Ιαπωνία θα γίνει παρά την απόφαση της ΔΟΕ για γήπεδα χωρίς θεατές, καθώς η έξαρση των κρουσμάτων οδήγησε στην κήρυξη έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο.

Τελευταία φορά, η Τζιλ Μπάιντεν είχε παρακολουθήσει τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Βανκούβερ του Καναδά το 2010, όταν η ίδια και ο συζυγός της είχαν ηγηθεί της αμερικανικής αντιπροσωπείας.

Οι ΗΠΑ βλέπουν στην Ιαπωνία ένα σύμμαχο κλειδί. Η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου έχει κάνει αξιοσημείωτη πρόοδο στους εμβολιασμούς, ωστόσο το παιχνίδι χάθηκε λόγω της έλλειψης υλικών.

Η Τζιλ Μπάιντεν έχει ήδη εμβολιαστεί από τον Ιανουάριο, πριν ο σύζυγός της ορκιστεί πρόεδρος των ΗΠΑ. Η Τζεν Ψάκι, εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου είχε πει σε δημοσιογράφους ότι μια ομάδα είχε επισκεφθεί το Τόκιο για να ελέγξει τις λεπτομέρειες του ταξιδιού της Πρώτης Κυρίας. Την περασμένη εβδομάδα είχε αναφέρει ότι παρά την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ στηρίζει τους Αμερικανούς αθλητές που θα μετάσχουν στους αγώνες.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: