Ολονύκτια μάχη με τη φωτιά στην Κρήτη – Εκκενώθηκαν οικισμοί, απομακρύνθηκαν παραθεριστές

Δύσκολη αναμένεται να είναι η νύχτα καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά στο νοτιοδυτικό τμήμα του δήμου Κανδάνου -Σελίνου στην Κρήτη.

Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, τέθηκε αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας υπό μερικό έλεγχο, ωστόσο λόγω των ισχυρών ανέμων αναζωπυρώθηκε λίγο μετά τις 10 σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος για την καταπολέμηση της πυρκαγιάς ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης και στην περιοχή συνολικά επιχειρούν 117 πυροσβέστες με το αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα Αιγαίου, 54 οχήματα, ενώ υπάρχει συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρα οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ρίψεις νερού πραγματοποίησαν μέχρι και να νυχτώσει δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Καναντέρ, ενώ τη διαχείριση της επιχείρησης έχει ο συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Βορείου- Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν το δύσβατο της περιοχής καθώς και η ένταση των ανέμων που σύμφωνα με τον δήμαρχο Κανδάνου- Σελίνου Αντώνη Περράκη αλλάζουν συνεχώς διεύθυνση.

Σύμφωνα με τον ίδιο η φωτιά εξελίσσεται σε πολλές μικρές εστίες.

Όπως μετέδωσε το ekriti.gr για προληπτικούς λόγους παραθεριστές που βρισκόταν στην παραλία του Κεδρόδασους κλήθηκαν να απομακρυνθούν από το σημείο, ενώ σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Τάσο Κουρουπάκη για προληπτικούς λόγους κλήθηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και οι κάτοικοι της Σκλαβοπούλας οι οποίοι βρίσκονται ασφαλείς στην πλατεία του οικισμού.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: