Ολομέτωπη επίθεση Κυριάκου: «Ανέβηκαν και κρατιούνται στην εξουσία με ψέματα και λάσπη»

Σφοδρή επίθεση σε όλα τα μέτωπα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Μυτιλήνη Μεταξύ άλλων, κ. Μητσοτάκης ανέλυσε τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας ενώ χαρακτήρισε τα δύο χρόνια της διακυβέρνησης από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ως τα πιο εφιαλτικά χρόνια της μεταπολίτευσης.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ στο δημοτικό θέατρο της Μυτιλήνης, ακολουθούν:

Για το προσφυγικό
Η διαχειριστική ανικανότητα που αποδεικνύει η κυβέρνηση στη Λέσβο με το προσφυγικό, αλλά και στα άλλα νησιά είναι ό,τι συμβαίνει σε όλη τη χώρα.

Όσα συμβαίνουν εδώ και στα άλλα νησιά είναι απόδειξη της διαχειριστικής αδυναμίας της κυβέρνησης και δεν μπορεί να φορτώσει τις ευθύνες σε άλλους. Η αποτυχία είναι εξολοκλήρου δικιά του. Στη σύσκεψη που είχε γίνει τον περασμένο Μάρτιο δεν επιδιώξαμε κομματικά οφέλη. Καταθέσαμε προτάσεις και κινηθήκαμε και προς το εξωτερικό – πράγμα που αναγνώρισε σε μια από τις ελάχιστες στιγμές πολιτικής ευπρέπειας που έχει επιδείξει τα τελευταία χρόνια.

Είχα την ευκαιρία σήμερα να διαπιστώσω ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο. Να θτυμίσω: Το 2013 και το 2014 είχαμε 47.000 αφίξεις, το 2015 ήρθαν 900.000 άνθρωποι. Το 2016 – υπήρξε από μια στιγμή και μετά η συμφωνία με την Τουρκία – ήρθαν 170.000 άνθρωποι, και ξέρετε ότι οι περισσότεροι δεν είναι πρόσφυγες. Η κυβέρνηση έστειλε σε όλους το διακινητές ψυχών το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ο δρόμος προς την Ευρώπη. Προσπάθησαν να διαχειρισθούν το πρόβλημα και στη συνέχεια εξαπάτησαν τους νσηιώτες, λέγοντας ότι τα κέντρα φιλοξενίας θα ήταν για ολιγοήμερη παρανομή. Τα νησιά άρχισαν να σηκώνουν δυσανάλογο βάρος. Το κόστος για την τοπική κοινωνία είναι αβάσταχτο. Κάποιες αντιδράσεις άρχισαν να είναι ανεξέλεγκτες και καιροσκόποι άρχισαν να στήνουν φάμπρικες- για τα λεφτά ορισμένοι και άλλοι για να δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη. Και σήμερα πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες, που χρησιμοποιήθηκαν, ζουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες. Το είδα σε ένα κομμάτι στη Μόρια. Μας κατηγορούσαν για αναλγησία. Κάναμε τα πάντα για να προσφέρουμε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Απέτυχαν σε όλα τα επίπεδα, απέτυχαν παντού, παρότι έχουν περίπου απεριόριστους πόρους από την ΕΕ και παρότι είχαν στην αρχή της προσπάθειας, τουλάχιστον, τη στήριξη των κομμάτων, των τοπικών κοινωνιών και χιλιάδων εθελοντών.
Οι προτάσεις της ΝΔ για το προσφυγικό – μεταναστευτικό

Ούτε ξέρουν, ούτε μπορούν, ούτε θέλουν να λύσουν τα προβλήματα του τόπου. Τους λέμε ξεκάθαρα, αν δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα να κάνουν στην άκρη. Η δουλειά της ΝΔ, ενός υπεύθυνου κόμματος, δεν είναι μόνο να ασκούν κριτική, αλλά να καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις. Στο προσφυγικό – μεταναστευτικό καταθέσαμε δέσμη προτάσεων που επικαιροποιείται συνέχεια. Η πρότασή μας έχει πέντε άξονες

-Το πρώτο μέτρο είναι η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών της ΝΑ Αιγαίου. Δεν μπορούν να σηκώσουν μόνα τους το βάρος. Εχουν ξεπεράσει τις δυνατότητες φιλοξενίας. Πρέπει να επιταχυνθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

-Δεσμευόμαστε ότι θα επιταχύνουμε τις αιτήσεις ασύλου και θα στελεχώσουμε τις υπηρεσίες, ενώ θα εξετάζονται κατά προτεραιότητα οι αιτήσεις από τα νησιά. Οσοι δεν θα δικαιούνται θα περιμένουν την επιστροφή στη χώρα τους σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα.

-Τρίτος άξονας, η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης σε όλα τα σημεία της Ελλάδας. Υπάρχουν σημαντικοί πόροι διαθέσιμοι. Γνώριζε ο υπουργός ότι ερχόταν χειμώνας, κι όμως, οι χιονισμένες σκηνές δυσφήμισαν τη χώρα. Μπορούμε να παρέχουμε ανθρώπινες συνθήκες- διαχειριστικό είναι το πρόβλημα και διαχειριστική η ανικανότητα της κυβέρνησης.

-Τέταρτη, η καταγραφή των οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο νησί. Υπάρχουν πολύ σοβαρές ΜΚΟ που κάνουν έργο, υπάρχουν εθελοντές που δίνουν την ψυχή τους. Σήμερα, υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες για διορισμούς κομματικών φίλων που δεν πατάνε το πόδι τους και αναθέσεις σημαντικών ποσών στα δικά τους παιδιά. Τα κονδύλια δόθηκαν από την ΕΕ για το πρόβλημα. Δεσμευόμαστε ότι θα υπάρχει έλεγχος, τάξη και μητρώο ΜΚΟ.

-Πέμπτη προτεραιότητα είναι η σωστή και αποτελεσματική φύλαξη των εθνικών μας συνόρων. Η χώρα δεν μπορεί να είναι έρμαιο κανενός. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια της Ευρώπης, που δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της ΕΕ. Χρειαζόμαστε την ευρωπαϊκή βοήθεια για να φυλάξουμε τα σύνορα, αλλά πρέπει να αποδεικνύουμε ότι αν χρειαστεί μπορούμε να το κάνουμε και μόνοι μας.

Οι θέσεις μας είναι ρεαλιστικές θέσεις. Μπορούμε να τις κάνουμε πράξη.

Η άνοδος των ακραίων

Η αποτυχία της Πολιτείας να δώσει συντεταγμένη λύση στο πρόβλημα, ευνοεί την άνοδο των ακραίων δυνάμεων, στο όνομα ενός δήθεν πατριωτισμού. Σε καμία περίπτωση ο πατριωτισμός δεν ταυτόζεταθ με το στείρο εθνικισμό. Ο εθνικισμός γεννά μίσος, διχόνοια, ρατσισμό. Ο πατριωτισμός είναι οραματικός, δημιουργικός, προϋπ[οθέτει υψηλό αίσθημα ευθύνης. Η ΝΔ είναι η παράταξη του υγιούς πατριωτισμού και το προσφυγικό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε υπ’ αυτό το πρίσμα. Δεν θ’ αφήσουμε ακραίους να καπηλευθούν ένα υπαρκτό πρόβλημα. Δεν θα επιτρέψω όποιον ασκεί κριτική για το προσφυγικό στην κυβέρνηση να τον ταυτίζει με την ακροδεξιά.

Τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Οπως είπε ο κ.Μητσοτάκης τα 2 χρόνια της κυβέρνησης είναι τα πιο εφιαλτικά της μεταπολίτευσης. Υποσχέθηκαν διαφάνεια και αξιοκρατία να στήσουν νέο κομματικό κράτος και νέα διαπλοκή. Υποσχέθηκαν αξιοπρέπεια και έκαναν πιο δύσκολη τη ζωή των πιο αδύναμων. Η υπερφορολόγηση και οι υπερβολικές εισφορές στραγγαλίζουν την παραγωγική Ελλάδα σήμερα. Οι τράπεζες έχουν υποστεί ασύλληπτη ζημιά από τα capital controls.

Στην Παιδεία υπάρχει υτποβάθμιση σε όλα τα επίπεδα. Το λέω εδώ που υπάρχει το δυνατό και εύρωστο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στην Παιδεία ακυρώθηκαν στο βωμό ιδεοληψιών σημαντικές ρυθμίσεις που είχαν ψηφισθεί με διακομματική συναίνεση. Η Αριστεία είναι «ρετσινιά», ότι δεν πρέπει να διεκδικούμε και να αγωνίζονται τα παιδιά μας σκληρά.

Στην υγεία η κατάσταση είναι βαθιά προβληματική και εδώ το σύστημα έχει σηκώσει δυσανάλογα μεγάλο βάρος, αφού υπάρχουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Στήνουν κομματικό σύστημα αναπαραγάγοντας ό,τι κατηγορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ποτέ η χώρα δεν είχε γνωρίσει πιο ανίκανη, πιο επιζήμια κυβέρνηση. Λαός και ιστορία θα είναι αμείλικτοι με τον κ.Τσίπρα, τον κ.Καμμένο και την παρέα τους.

ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ: Ψέμματα, ανικανότητα και φόροι

Τρεις λέξεις περιγράφουν την κυβέρνηση: Ψέμματα, ανικανότητα και φόροι. Μ’ αυτά προισπαθούν να κρατηθούν στην εξουσία. Να θυμίσω τι έλεγε ο κ.Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη. Υποσχέθηκε 12 δισ. ευρώ σε παροχές και έβαλε 9,5 δισ. φορους. Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Προχθές ο κοινοβουλευτικός τους εκπρόσωπος έβαλε ζήτημα δραχμής, χωρίς καμία συνείδηση του πόσο επιζήμια είναι αυτή η συζήτηση για τη χώρα. Ελεγε ο κ.Τσίπρας ότι είμαστε συνήγοροι του ΔΝΤ. Εκείνοι με επιστολή τους τον Ιούλιο του 2015 ζητούσαν τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Ο κ.Τσίπρας και ο κ.Τσακαλώτος. Το θράσος ξεπερνά κάθε προηγούμενο, ειδικά όταν ο κ.Τσίπρας κατηγορεί εμάς ότι ζητάμε εκλογές εν μέσω αξιολόγησης. Του ζητάμε να ολοκληρώσει γρήγορα την αξιολόγηση, αφού όσο καθυστερεί τόσο αυξάνεται ο λογαριασμός. Αυτός υπονόμευσε την αξιολόγηση το 2014 και έριξε την κυβέρνηση με ανοιχτή την αξιολόγηση.

Ο ίδιος άνθρωπος οδηγεί την αξιολόγηση του δικού του προγράμματος με το χειρότερο τροπο. Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη. Χάνει κεφάλαιο αξιοπιστίας και η χώρα είναι απομονωμένη. Τελικά συμβιβάζονται και στέλνουν το λογαριασμό σε σας. Τους λέμε ό,τι κι αν κάνουν εξεταστική για το α’ εξάμηνο του 2015 θα γίνει και οι ευθύνες θα αποδοθούν.

Το σύνολο της δημόσιας περιουσίας είναι υποθηκευμένο. Με δεσμευμένα πρωτογενή πλεονάσματα για 10 χρόνια και με βάρη που θα φορτωθούν στις πλάτες των πολιτών. Η παράλογη απαίτηση των πιστωτών είναι το τίμημα της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης. Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών ομολογεί ότι έχει ολοκληρώσει το ένα τρίτο των υποχρεώσεων. Πόση διαπραγματευτική δύναμη μπορεί να έχει μια κυβέρνηση που εκπέμπει τόση διγλωσσία; Επιμένουν στα παιχνίδια του φθηνού λαϊκισμού σε βάρος της χώρας. Πως θα μείνει στην καρέκλα, στην εξουσία νοιάζεται ο κ.Τσίπρας. Δεν θα πολώσουμε την πολιτική ζωή για να υπονομεύσουμε την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Επιμένουμε ότι χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Να φύγουν, να ανασάνει επιτέλους η χώρα. Η απομάκρυνση Τσίπρα – Καμμένου είναι προϋπόθεση για να πάει μπροστά η Ελλάδα. δεν θα υποσχεθούμε εκατό.Δέκα θα πούμε και δέκα θα κάνουμε. Ο λαός είναι έτοιμος να ακούσει την αλήθεια, και μαζί θέλει σχέδιο εξόδου από την κρίση, εθνικής ιδιοκτησίας, πέρα και πάνω από τις δεσμεύσεις του τρίτου προγράμματος. Εμείς σχεδιάζουμε περαιτέρω μάζεμα των δημοσίων δαπανών για να μπορέσουμε να μειώσουμε τους φόρους- στις επιχειρήσεις εντός 2 ετών από το 29% στο 20% και του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια. Και μείωση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια, ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής. Δεσμευόμαστε για αξιολόγηση στο δημόσιο. Οι καλύτεροι να επιβραβεύονται και οι χειρότεροι να βοηθιούνται. Δεσμευόμαστε και για την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης. Δεσμευόμαστε για υπεύθυνη, αξιόπιστη εξωτερική πολιτική, χωρίς λεονταρισμούς.

Δεν έχουμε ιδεοληψίες. Ο πλούτος παράγεται από τον ιδιωτικό τομέα. Η τρίτη αξία είναι η έννοια της ενότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δίχασε τους πολίτες με τα πληρωμένα τρολς τους. Είναι εύκολο να το κάνω, αλλά δεν θα μπω στον πειρασμό. Ζούμε σε ταραγμένες εποχές, το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι να αναπαράγουμε έναν νέο εθνικό διχασμό. Δεν με νοιάζει τί ψηφίσατε, με νοιάζει που θέλετε να πάμε τον τόπο.

«Οι Έλληνες θα σηκώσουν και πάλι ψηλά το κεφάλι»

Για να πάμε στη νέα εποχή είναι πολύ σημαντικό να αναπτερώσουμε την ελπίδα όλων όσοι νιώθουν ότι σήμερα είναι στο περιθώριο. Θα μπούμε μπροστά στη μεγάλη βάση, χωρίς την έπαρση του αλάθητου. Εχουμε διδαχθεί από τα λάθη. Είμαστε ένα ιστορικό κόμμα, η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή και είμαστε υπερήφανοι. Ενα ιστορικό κόμμα δεν είναι ένα απαρχαιωμένο κόμμα και αυτό το αποδεικνύει η παρουσία της νεολαίας μας στη συγκέντρωση. Γι’ αυτό και ανανεωνόμαστε σε όλα τα επίπεδα. Φέρνουμε νέους ανθρώπους στη ΝΔ και την πόλιτική. Και αυτό είναι κατάκτηση συνολικά για το πολιτικό σύστημα. Μαθαίνουμε από την ιστορία μας και είμαστε υπερήφανοι για όλους τους προέδρους μας. Εγώ έχω ένα λόγο παραπάνω να είμαι υπερήφανος για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Πριν από ένα χρόνο κάποιοι μας θεωρούσαν τελειωμένους. Τώρα μας θεωρούν την επόμενη κυβέρνηση. Η αποστολή μας αρχίζει το βράδυ των εκλογών και τελειώνει ότι η Ελλάδα θα πατά και πάλι γερά στα πόδια της και όταν η νέα γενιά θα εμπιστευτεί ξανά τον εαυτό της.

Η πατρίδα μας έχει περάσει από θριάμβους σε καταστροφές και αντιστρόφως. Από απέναντι εδώ ήρθαν στρατιές στη μεγαλύτερη εθνική μας τραγωδία. Το ξεπεράσαμε. Ηρθε η ώρα της δικής μας γενιάς να σηκώσουμε ξανά ψηλά την Ελλάδα. Λέμε ελάτε μαζί μας, εμπιστευθείτε μας, είμαστε έτοιμοι, είμαστε με τους πολλούς. Οι Έλληνες θα σηκώσουν και πάλι ψηλά το κεφάλι.

(?)

Πηγή: lykavitos.gr - politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: