Ολοκληρώθηκε το συνέδριο μητρικού θηλασμού στην Ξάνθη!

Ολοκληρώθηκε το συνέδριο μητρικού θηλασμού στην Ξάνθη!
Καταιγιστικά τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην 5η και τελευταία μέρα  του Σεμιναρίου-Συνεδρίου  Μητρικού Θηλασμού «ΜΙΛΕΝΑ ΡΟΥΣΚΟΒΑ 2013» στη : 300 εκατομμύρια χάνει το ελληνικό αρνούμενο να προωθήσει τον μητρικό θηλασμό. Το αυτό αντιστοιχεί σε έξοδα νοσηλείας, ιατρικών επισκέψεων, φαρμάκων και ημεραργιών λόγω της μεγάλης αύξησης της νοσηρότητας συνεπεία του μη θηλασμού. Το οικονομικό όφελος της οικογένειας για κάθε παιδί που θηλάζει ανέρχεται σε 5.000 ευρώ για τα δύο πρώτα της ζωής του, κάτι πολύ σημαντικό σε εποχές οικονομικής κρίσης
«Την ίδια στιγμή το κράτος κάνοντας τα στραβά αφήνει ασύδοτες τις  εταιρείες παρασκευής  υποκαταστάτων να εγκληματούν σε βάρος της υγείας των Ελλήνων!!  Πρέπει επιτέλους να συγκρουστούμε με τα συμφέροντα των πολυεθνικών παρασκευής υποκαταστάτων. Αυτό χρειάζεται σταθερή πολιτική απόφαση. Η θα συνεχίσουμε να υποκύπτουμε τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών υποκαταστάτων ή θα υπερασπιστούμε το συμφέρον των παιδιών μας και της χώρας.» αναφέρθηκε.
Στο συνέδριο αναλύθηκαν, από την παιδογαστρεντερολόγο καθηγήτρια του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσ/νικης  και πρόεδρο της Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος κ. Καραγκιόζογλου, οι πολλαπλοί μηχανισμοί με τους οποίους η σίτιση με τεχνητό γάλα οδηγεί με βεβαιότητα στα 2 πιο συχνά νοσήματα του 21ου αιώνα: την παχυσαρκία και τις αλλεργίες.
Στο συνέδριο-σεμινάριο συμμετείχαν ενεργά 340 σύνεδροι από ολόκληρη την επικράτεια, παρά το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις τα νοσοκομεία αρνήθηκαν να τους χορηγήσουν εκπαιδευτική άδεια αν και το σεμινάριο τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Ολοκληρώθηκε το συνέδριο μητρικού θηλασμού στην Ξάνθη!

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: