Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής για το Brexit

Οι ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να προσφέρουν στο Ηνωμένο Βασίλειο δύο επιλογές για την αναβολή του Brexit πέραν της προβλεπόμενης ημερομηνίας, της 29ης Μαρτίου, ανέφερε το βράδυ της Πέμπτης πηγή προσκείμενη στο περιβάλλον του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Αν τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων εγκρίνουν την επόμενη εβδομάδα τη Συμφωνία Αποχώρησης που κλείστηκε τον Νοέμβριο, η αποχώρηση του ΗΒ θα αναβληθεί ως την 22α Μαΐου, ανέφερε η πηγή αυτή.

Σε περίπτωση νέας απόρριψης της συμφωνίας -για τρίτη φορά- από το βρετανικό κοινοβούλιο, το Λονδίνο θα έχει προθεσμία ως τη 12η Απριλίου για να αποφασίσει εάν θα οργανώσει ευρωεκλογές.

Βάσει αυτού του σεναρίου, είπε άλλη ευρωπαϊκή πηγή, η βρετανική κυβέρνηση μπορεί να ζητήσει η αποχώρηση να αναβληθεί ως τα τέλη του 2019.

Ευρωπαϊκές πηγές που μίλησαν στο Γερμανικό Πρακτορείο συνόψισαν την ευρωπαϊκή θέση ως εξής: η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει στο Λονδίνο αναβολή του Brexit ως την 22α Μαΐου, εκτός εάν η βρετανική κυβέρνηση ζητήσει ως τη 12η Απριλίου μεγαλύτερη παράταση, σε περίπτωση που δεν μπορέσει να επιτύχει την έγκριση της συμφωνίας για το διαζύγιο από το κοινοβούλιο.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: