Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση «Seven Stars-2022» με τη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Η πολυεθνική άσκηση «Seven Stars-2022» της ταξιαρχίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (South East Europe Brigade — SEEBRIG) διεξήχθη από 28 Σεπτεμβρίου έως και 7 Οκτωβρίου στο Βέλες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, στην άσκηση συμμετείχαν τα κράτη-μέλη της SEEBRIG (Ελλάδα, Αλβανία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία) και παρατηρητές από την Λιθουανία, την Ουγγαρία και την Πολωνία.


Σκοπός τής άσκησης, η οποία διεξάγεται κάθε 2 έτη, ήταν η επαύξηση της μαχητικής ικανότητας του στρατηγείου της SEEBRIG και των μονάδων που υπάγονται σε αυτήν και η ανάπτυξη κοινής αντίληψης επί θεμάτων επιχειρήσεων υποστήριξης ειρήνης, ανθρωπιστικής βοήθειας και επιχειρήσεων αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.



Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στην άσκηση με 14 επιτελείς που τοποθετήθηκαν στο επιτελείο της SEEBRIG, αλλά και με έξι αξιωματικούς του ΝΑΤΟ Rapid Deployable Corps-Greece ως παρατηρητές.


Η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών πραγματοποιήθηκε στις 6 Οκτωβρίου, παρουσία της υφυπουργού Άμυνας της Βουλγαρίας και προέδρου της South-Eastern Europe Defense Ministerial — Coordination Committee, Teodora Genchovska, του υφυπουργού Άμυνας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Bashkim Hasani, του διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγου Σωτήριου Κωστάκογλου, ως εκπρόσωπου του υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ, καθώς και των υπαρχηγών ΓΕΕΘΑ της Αλβανίας, της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και της Ρουμανίας, κατά την οποία οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίδειξη δραστηριοτήτων τακτικού επιπέδου.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: