Ολόκληρο σχολείο έμαθε νοηματική για να υποδεχθεί κωφάλαλη μαθήτρια [βίντεο]

Μια άκρως συγκινητική κίνηση έκανε ένα σχολείο στο Μέιν των ΗΠΑ υποδεχόμενο μια κωφάλαλη μαθήτρια στο νηπιαγωγείο.

Όταν οι μαθητές του σχολείου Ντέιτον έμαθαν ότι θα υποδέχονταν την κωφάλαλη μαθήτρια, αποφάσισαν να μάθουν τη νοηματική γλώσσα για να την καλωσορίσουν!

Καθώς η 6χρονη Μόρεϊ Μπέλανγκερ ήταν η πρώτη κωφή μαθήτρια στο σχολείο, οι δάσκαλοι ήθελαν να την κάνουν να νιώσει όμορφα και ότι μπορεί να επικοινωνήσει με όλους.. Οι μαθητές και οι σχολικές αρχές παρακολούθησαν μαθήματα νοηματικής προκειμένου όλοι να γνωρίζουν τις σωστές τεχνικές επικοινωνίας, όπως ανέφερε το Yahoo News.

Εκτός από τους μαθητές, από διαφορετικές τάξεις, οι δάσκαλοι εκπαιδεύτηκαν επίσης στη νοηματική γλώσσα. Η σχολική διοίκηση εγκατέστησε επίσης βοηθητικά συστήματα ακοής στις αίθουσες διδασκαλίας με τα οποία κωφοί μαθητές μπορούν να ακούσουν τις ανακοινώσεις.

Η καθηγήτρια Ντέμπι Γκάλαντ είπε στο WMTW ότι οι μαθητές μάθαιναν γρήγορα τη νοηματική γλώσσα.

«Νομίζω ότι όλα τα παιδιά αισθάνονται ενθουσιασμένοι που ξέρουν μια άλλη γλώσσα και το βλέπουν διασκεδαστικό», ανέφερε στο Yahoo News η μητέρα της Μόρεϊ, Σάνον, αποκαλύπτοντας ότι ήταν συγκλονισμένη από την πρωτοβουλία και πως όλοι έκαναν την κόρη της να αισθάνεται ευπρόσδεκτη στο σχολείο.

Η επικεφαλής του σχολείου, Κίμπερλι Σαμπιέτρο, δήλωσε ότι η Μόρεϊ έχει διδάξει πολύτιμα μαθήματα σε όλους στο Ντέιτον και έφερε έναν πολιτισμό που το σχολείο δεν είχε προηγουμένως.

viral

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: