Ολλανδία: Επεισόδια με επτά τραυματίες και δεκάδες συλλήψεις σε διαδήλωση κατά των μέτρων για την πανδημία

«Ένα όργιο βίας» καταγγέλλει ο δήμαρχος του Ρότερνταμ

Ο δήμαρχος του Ρότερνταμ καταδίκασε σήμερα “ένα όργιο βίας” σε διαδήλωση, που έγινε χθες το βράδυ στην πόλη αυτή της Ολλανδίας κατά των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, κατά την οποία 7 άνθρωποι τραυματίστηκαν και περισσότεροι από 20 συνελήφθησαν.

Πλήθη μερικών εκατοντάδων ταραξιών πυρπόλησαν αυτοκίνητα, έριξαν πυροτεχνήματα και πέταξαν πέτρες στην αστυνομία κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας που έγινε χθες, Παρασκευή, το βράδυ. Η αστυνομία απάντησε με προειδοποιητικά πυρά και με τη χρήση αντλιών νερού υπό πίεση.

“Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να βγάλουν τα όπλα τους και ακόμη και να πυροβολήσουν στον αέρα”, δήλωσε ο δήμαρχος Άχμεντ Αμπουτάλεμπ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίς σήμερα το πρωί.

Όταν ρωτήθηκε πώς χαρακτηρίζει το γεγονός, ο Αμπουτάλεμπ είπε ότι ήταν “ένα όργιο βίας, δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον τρόπο για να το περιγράψω.”

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν περισσότερους από 20 ανθρώπους και ότι αναμένεται να θέσουν υπό κράτηση και άλλους, καθώς το κέντρο της πόλης όπου σημειώθηκαν οι ταραχές παρακολουθείται εκτενώς από κάμερες ασφαλείας.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα κυβερνητικά σχέδια να επιτρέπεται η πρόσβαση στους κλειστούς χώρους μόνον στους ανθρώπους που διαθέτουν υγειονομικό πάσο, το οποίο δείχνει ότι κάποιος έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19 ή έχει αναρρώσει από την νόσο.

Το πάσο αυτό είναι επίσης διαθέσιμο σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά έχουν υποβληθεί σε τεστ και αυτό έχει βγει αρνητικό.

Η Ολλανδία επέβαλε εκ νέου κάποια μέτρα λοκντάουν το περασμένο σαββατοκύριακο αρχικά για τρεις εβδομάδες σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, αλλά τα ημερήσια κρούσματα παραμένουν στα υψηλότερα επίπεδά τους από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Οι αρχές ανακοίνωσαν αριθμό ρεκόρ άνω των 23.000 νέων κρουσμάτων σε μια ημέρα την Πέμπτη, ο οποίος ξεπερνάει κατά πολύ τον προηγούμενο υψηλότερο αριθμό των 13.000 ημερήσιων κρουσμάτων που είχε καταγραφεί τον Δεκέμβριο του 2020.



.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: