Ολική διαγραφή χρέους 845.000 ευρώ στην Κρήτη

Σε ολική διαγραφή των οφειλών, συνολικού ύψους 845.000 ευρώ και διάσωση της περιουσίας γυναίκας προχώρησε με απόφασή του το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας, στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Η οφειλέτρια απευθύνθηκε στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης από το έτος 2012 και, με την συμβουλευτική και καθοδήγησή της, εντάχθηκε στις ευνοϊκές διατάξεις του ν.Κατσέλη .

Συγκεκριμένα, έγινε δεκτό ότι δεν διαφαίνεται προοπτική βελτίωσης της ήδη κακής οικονομικής κατάστασης που επικαλέστηκε και απέδειξε η αιτούμενη καθώς η αδυναμία εξεύρεσης εργασίας της δημιουργεί πλήρη αδυναμία εξυπηρέτησης των μηνιαίων δαπανών Η 53χρονη είχε χρέος σε δύο τράπεζες, με πέντε δάνεια, ως οφειλέτρια αλλά και ως εγγυήτρια σε δάνειο Ο.Ε. στο ποσό των 845.000 ευρώ.

Πρόκειται για αγρότισσα έγγαμη, με σύζυγο άνεργο και δύο ενήλικα παιδιά που το οικογενειακό της μηνιαίο εισόδημα φθάνει στα 616,81 ευρώ από αγροτική εργασία δική της, συζύγου, αγροτική επιδότηση και βοήθεια γονιών.

Διαθέτει ένα ελαιώνα επιφάνειας 22.339,89 τ.μ και 1/2 Ι.Χ μετά του συζύγου της, ενώ σπίτι δεν διαθέτουν και φιλοξενούνται σε σπίτι των γονιών του συζύγου.

oikonomia

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: