Όλη η Κίνα ψάχνει τον άνδρα – μυστήριο που ψήφισε κατά του νέου ηγέτη της!

Όλη η Κίνα ψάχνει τον άνδρα   μυστήριο που ψήφισε κατά του νέου ηγέτη της!Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τον νέο πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ ήταν γνωστό, πριν καν αρχίσει η διαδικασία.

Ο 59χρονος Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της ασιατικής χώρας εξελέγη με ποσοστό που άγγιξε το 100%…
, όμως το ενδιαφέρον της ψηφοφορίας ήταν το ποιος έριξε τη μία αρνητική ψήφο για τον νέο ηγέτη της Κίνας!

Ο Σι Τζινπίνγκ, εξελέγη χθες από το 12ο Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο νέος πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής, αναλαμβάνοντας το ύπατο αξίωμα της χώρας για την επόμενη δεκαετία, με 2.952 θετικές ψήφους (ποσοστό 99,86%), μία αρνητική, ενώ τρία μέλη απείχαν. Μετά από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, το ερώτημα που βασανίζει τα κινεζικά Μέσα και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι ποιος είναι αυτός που αμφισβήτησε τον νέο πρόεδρο.

Κάποιοι υποπτεύονται τον Λι Γιουαντσάο τον μεταρρυθμιστή αντιπρόεδρο του Σι, ο οποίος αρνήθηκε σημαντική θέση μέσα στο κόμμα τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ άλλοι θεωρούν ότι μπορεί να είναι κάποιος που ένιωσε να απειλείται από τις εξαγγελίες του νέου προέδρου της Κίνας, ότι θα καθαρίσει την του κόμματος.

Η περίπτωση του «αγνώστου Χ» του ΚΚΚ φυσικά δεν εμφανίζεται για πρώτη φορά, αφού και στο παρελθόν υπήρξε αρνητική ψήφος, στη διαδικασία ανάδειξης του ιστορικού ηγέτη της χώρας, Μάο Τσε Τουνγκ το 1949. Τότε έλαβε 575 από τις 576 ψήφους. Πολλοί θεώρησαν ότι ο Μάο, σε μία πράξη ταπεινοφροσύνης, αρνήθηκε να ψηφίσει τον εαυτό του. Τελικά ο… ένοχος αποκαλύφθηκε σε βιβλίο δημοσιογράφου το 2008. Άκουγε στο όνομα Ζανγκ Ντονγκσούν ήταν φιλόσοφος και αξιωματούχος του υπουργείου Πολιτισμού

Οι πιθανότητες πάντως να μαθευτεί η ταυτότητα του «αντιφρονούντα» είναι ελάχιστες. Όμως θα μείνει στην ιστορία ως αυτός που τόλμησε…

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: