Ολάντ: Το Grexit θα ήταν ταπεινωτικό για την Ελλάδα – Θαραλλέος ο Τσίπρας

Ολάντ: Το Grexit θα ήταν ταπεινωτικό για την Ελλάδα   Θαραλλέος ο Τσίπρας

Να ρίξει τους τόνους μετά τη συμφωνία των Βρυξελλών προσπαθεί ο Φρανσουά Ολάντ, μιας που κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης η Γαλλία διαφοροποιήθηκε ανοιχτά από τις προτάσεις του Βερολίνου. Σε διάγγελμά του για τη γιορτή της 14ης Ιουλίου, ο Γάλλος Πρόεδρος έπλεξε το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα καθώς όπως είπε περνά μεταρρυθμίσεις που δεν ήταν μέρος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι θαρραλέος που περνά μεταρρυθμίσεις που δεν ήταν μέρος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο Φρανσουά Ολαντ. «Η Ελλάδα επιθυμεί τις μεταρρυθμίσεις, ήταν ο Τσίπρας που τις πρότεινε, και τώρα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του. Οι μεταρρυθμίσεις είναι σκληρές γιατί δεν είχαν εφαρμοστεί στο παρελθόν» τόνισε. 

Απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν πως η συμφωνία ταπεινώνει την Ελλάδα ο Γάλλος Πρόεδρος είπε: «Το Grexit θα ήταν ταπεινωτικό για την Ελλάδα… Η συμφωνία δεν ταπεινώνει την Ελλάδα, η Ευρώπη δείχνει πολλή αλληλεγγύη». 

Ο Ολάντ παρουσίασε τη Γαλλία ως δύναμη σταθεροποίησης αλλά αρνήθηκε να εμφανιστεί νικητής, μιας κι αυτό θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως νίκη επί της Γερμανίας: «Η Ευρώπη νίκησε, η Γαλλία έπαιξε το ρόλο της. Η γαλλογερμανική συμμαχία δεν έχει υποστεί ζημία. Εγώ και η Μέρκελ εργαζόμαστε προς όφελος της Ευρώπης» επισήμανε ο κ. Ολάντ. 

Πρότεινε δε τη σύσταση μιας βουλής της ευρωζώνης αντίστοιχης της ευρωβουλής. «Στην ευρωζώνη χρειάζεται οικονομική διακυβέρνηση και δημοσιονομική και κοινωνική σύγκληση και δημοκρατία» παρατήρησε. 

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: